Boze Ronaldo haalt zijn gram en heeft geen zin in interviews

Reacties

Daags na de pijnlijke Champions League-uitschakeling stond Cristiano Ronaldo nadrukkelijk op bij Juventus. De Portugees was afgelopen week onderwerp van allerlei speculaties in Italiaanse media en had dan ook geen zin om de pers te woord te staan.

Boze Ronaldo haalt zijn gram en heeft geen zin in interviews
© Pro Shots
Cagliari
Cagliari
1 - 3
Juventus
Juventus

Slechts 32 minuten had Ronaldo nodig voor zijn perfecte hattrick; een goal met rechts, met links en met zijn hoofd. Na die derde treffer wees hij even met zijn vinger naar zijn oor, vermoedelijk reagerend op de kritiek die hij her en der te verduren kreeg. Toen de Italiaanse pers de Man of the Match achteraf naar een reactie wilde vragen, werden ze door Ronaldo genegeerd.

Coach Andrea Pirlo wilde er achteraf niet te veel woorden aan vuil maken. 'Cristiano was boos over onze uitschakeling in de Champions League, net als wij allemaal. Hij heeft gereageerd op het veld met drie doelpunten, dat is het enige dat telt', zei de Italiaan bij Sky Italia.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bij Cagliari was er achteraf vooral veel verontwaardiging over het feit dat Ronaldo geen rode kaart kreeg voor gevaarlijk spel bij doelman Alessio Cragno. De Portugees zette zijn noppen bij een hoge voorzet tegen de kin van de keeper, maar deed dat ongeschijnlijk zonder opzet en kwam er met geel vanaf. Het gebeurde bij een 0-1 stand.

Voormalig Serie A-arbiter Luca Marelli stelde achteraf dat Ronaldo rood had moeten hebben en daar waren ze het bij Cagliari mee eens. 'Ik ben teleurgesteld in het optreden van ons team, maar ik ben nog bozer over het feit dat Ronaldo geen rode kaart kreeg. Dat had de wedstrijd volledig kunnen kantelen. Het was gevaarlijk spel, hij bracht de gezondheid van onze doelman in gevaar. Volgens de regels is dat een rode kaart', stelde Cagliari-voorzitter Tommaso Giulini.

Pirlo vond dat ietwat overdreven. 'Het was een typische situatie waarin beide spelers naar de bal keken en niet doorhadden hoe dicht ze bij elkaar waren', reageerde de Juventus-trainer.

Serie A

Stand Serie A 2020/2021

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Internazionale
38
28
7
3
89-35
+54
91
2
AC Milan
38
24
7
7
74-41
+33
79
3
Atalanta Bergamo
38
23
9
6
90-47
+43
78
4
Juventus
38
23
9
6
77-38
+39
78
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Juventus
Meer over Juventus
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.