Hendrix steelt de show in Moskou met Guus Meeuwis-hit

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Hendrix steelt de show in Moskou met Guus Meeuwis-hit
© Pro Shots

Jorrit Hendrix moest als nieuwste aanwinst van Spartak Moskou uiteraard een liedje zingen. De van PSV overgekomen middenvelder houdt de eer van zijn provincie ook in Rusland hoog. Wat kan hij voetballen hè!

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

• Op weg naar het EK? Virgil van Dijk kan in ieder geval weer een beetje goochelen met een bal. Hij deelde deze beelden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

• Internazionale nam Achraf Hakimi afgelopen zomer over van Real Madrid en de komst van de rechtsback is een schot in de roos gebleken voor de Italiaanse grootmacht. Dat ziet ook Ronaldo, voormalig topspits van Inter én Real. 'Hij is een geweldige speler', zegt de Braziliaan over Hakimi. 'Het was een grote fout van Real om hem te laten gaan. Als ik naar hem kijk denk ik: Ronnie, kan je het je voorstellen: jij en Hakimi in één team. Wat een snelheid zouden we hebben... Hij is een van de beste aankopen van Inter uit de laatste tien jaar.'

© Pro Shots

Noa Lang voelt zich bij Club Brugge als een vis in het water. Op de officiële website van de club praat de voormalig Ajacied over zijn eerste maanden in België. 'Ik word hier geaccepteerd zoals ik ben: een beetje gek', knipoogt de jeugdinternational.

• Als het aan Robin van Persie ligt wordt het een mooie zondag voor zijn oude ploegen Feyenoord en Manchester United.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Als dit soort kleine dingen ervoor zorgen dat we kunnen blijven voetballen, dan moeten we dat gewoon doen.' 
• In Engeland ontstond er veel kritiek op juichende Premier League-spelers, die na een doelpunt alle coronamaatregelen leken te vergeten. James Maddison had de regels zaterdag wél in zijn hoofd zitten. Nadat de sterspeler van Leicester City had gescoord tegen Southampton, zorgde hij ervoor dat zijn blije ploeggenoten op afstand bleven. Vervolgens gaf hij iedereen op afstand een denkbeeldig handje. 'Ik heb gewoon geprobeerd om het wat luchtig te maken', zei Maddison na afloop van de 2-0 zege tegen BT Sport. 'Voetballers liggen onder een vergrootglas, dus ik dacht dat het leuk was om dit te doen. In het hele land is er niemand die wil dat we moeten stoppen met voetballen.'

• Chelsea won zaterdag met 0-1 van Fulham en coach Frank Lampard zag Mason Mount uitblinken. 'Hij is een groot voorbeeld voor de jonge spelers', zei Lampard over de voormalig Vitessenaar. 'Mason werd vorige week pas 22 jaar. Toen ik 22 jaar oud was en bij Chelsea zat, speelde ik de boel echt niet ondersteboven. Ik was toen nog mijn plek aan het zoeken.'

'Shit, ik heb Thierry's nummer!'
Theo Walcott ging in 2006 als veelbelovend talent naar Arsenal, waar hij met rugnummer 14 ging spelen. Daar had de aanvaller vooraf niet over nagedacht. 'Ik wilde eigenlijk nummer 8, maar die zomer kwam ook Samir Nasri, dus dat nummer kon ik niet krijgen', blikt Walcott in gesprek met talkSPORT terug. 'Daarom nam ik maar nummer 14. Pas later dacht ik: shit, dit is het nummer van Thierry Henry!' De druk stond er zo vol op, maar Walcott kan terugkijken op een geslaagd avontuur. De aanvaller kwam tot bijna vierhonderd wedstrijden voor Arsenal en maakte daarin 108 goals. 

© Pro Shots

• Manchester United telde in de zomer van 2018 liefst zestig miljoen euro neer voor Fred en de Braziliaanse middenvelder heeft behoorlijk last gehad van dat prijskaartje, zo vertelt hij aan Globoesporte. 'Mijn eerste seizoen was heel erg moeilijk', blikt Fred terug. 'Door het bedrag dat voor mij was betaald kom je met hoge verwachtingen binnen, maar ik had tijd nodig om te wennen aan een nieuwe omgeving. Dan speel je niet alles en krijg je kritiek. Mensen noemden me een flop, maar ik ben altijd hard blijven werken. Nu ben ik heel blij met waar ik sta.'

• Op de zeventiende dag van januari mogen we Cuauhtémoc Blanco (48), Jan Wegereef (59), Ali El Khattabi (44), Dominique Janssen (26), Patrick Zwaanswijk (46), Álvaro Arbeloa (38), Jeff Reine-Adelaide (23), Kaj Ramsteijn (31), Héctor Moreno (33) en Mike Mampuya (38) feliciteren: zij zijn allemaal een jaartje ouder geworden. Van harte!

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.