Gewisselde Ziyech ziet hoe Chelsea en Lampard ontsnappen

Reacties

Chelsea-manager Frank Lampard heeft weer even wat ademruimte. De clublegende van The Blues ligt onder vuur en leek tegen stadgenoot Fulham een nieuwe dreun te moeten incasseren, maar in de slotfase was Mason Mount de reddende engel.

Gewisselde Ziyech ziet hoe Chelsea en Lampard ontsnappen
© Pro Shots
Fulham
Fulham
0 - 1
Chelsea
Chelsea

Het zijn barre tijden voor Chelsea, want de Londenaren pakten slechts één punt uit de laatste drie competitieduels. Dat was thuis tegen Aston Villa, kort na een nederlaag bij Arsenal. In die duels deed Chelsea het zonder Ziyech, die tegen Manchester City weer terugkeerde van een blessure, maar niet kon voorkomen dat zijn elftal een flink pak rammel kreeg. Vorige week kon de ex-Ajacied wél weer imponeren, al ging het toen slechts om een bekerduel met Morecambe, een ploeg van het vierde niveau.

Ook zaterdagavond stond hij in de basis tijdens de derby tegen Fulham, waar Kenny Tete in de basis begon en Terence Kongolo op de bank startte. The Cottagers speelden hun vijf voorgaande duels allemaal gelijk (onder meer tegen Tottenham Hotspur en Liverpool), eind november wonnen ze nog bij Leicester City en ook tegen Chelsea verkochten ze hun huid duur. De bezoekers raakten de lat via Mount en konden bij vlagen ook wel druk uitoefenen op Fulham, maar de thuisploeg verstopte zich allerminst.

Snoeiharde charge
Met name vleugelverdedigers Tete en Antonee Robinson zorgden voor gevaar, maar die tactiek met de opstomende backs kon kort voor rust de prullenbak in. Robinson kwam bij de zijlijn namelijk véél te hard in op César Azpilicueta en die snoeiharde charge leverde hem direct rood op. Met een man meer was Chelsea direct na rust dreigend via Ziyech, die het met een verrassend schot in de korte hoek probeerde, maar keeper Alphonse Areola redde.

In het restant van de tweede helft drong Chelsea logischerwijs wel aan, maar echt overtuigend was het allemaal niet. In het laatste kwartier probeerde Lampard (die vanwege de resultaten flink bekritiseerd wordt) nog iets te forceren door Callum Hudson-Odoi en Timo Werner te brengen voor Ziyech en Olivier Giroud, maar het was tien minuten voor tijd Mount die de meubelen redde. Een voorzet van Ben Chilwell werd door Areola weggewerkt, maar de bal kwam precies voor de voeten van de voormalig Vitesse-huurling, die met een droge knal de drie punten veiligstelde.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Leeds United
Leeds United
0 - 1
Brighton & Hove Albion
Brighton & Hove Albion

Brighton & Hove Albion boekte na negen competitiewedstrijden zonder overwinning eindelijk weer eens een zege. De ploeg kwam na zeventien minuten aan de leiding via Neal Maupay en trok de voorsprong in de slotfase met Davy Pröpper als invaller over de streep. Belangrijke punten voor Brighton, dat daardoor afstand neemt van de onderste plaatsen. Leeds wacht na twee nederlagen in de Premier League nog op de eerste overwinning van 2021.

West Ham United
West Ham United
1 - 0
Burnley
Burnley

Het vertrek van Sébastien Haller opent blijkbaar de deuren voor anderen bij West Ham United, want Michail Antonio tekende met zijn eerste treffer sinds oktober voor de enige treffer tegen Burnley. De aanvaller bezorgde zijn ploeg daarmee de drie punten, waardoor West Ham al vier wedstrijden ongeslagen is. Burnley bungelt ondanks de nederlaag nog net boven de degradatiezone.

Premier League

Stand Premier League 2020/2021

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
27
5
6
83-32
+51
86
2
Manchester United
38
21
11
6
73-44
+29
74
3
Liverpool
38
20
9
9
68-42
+26
69
4
Chelsea
38
19
10
9
58-36
+22
67
5
Leicester City
38
20
6
12
68-50
+18
66
6
West Ham United
38
19
8
11
62-47
+15
65
7
Tottenham Hotspur
38
18
8
12
68-45
+23
62
8
Arsenal
38
18
7
13
55-39
+16
61
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.