Ronaldo is terug: beter doelpuntengemiddelde dan Messi

Reacties

Het kalenderjaar 2018 is goed begonnen voor Cristiano Ronaldo. De aanvaller van Real Madrid was ook zondag tegen Real Betis weer trefzeker en heeft zijn oude scoringsdrift teruggevonden.

Ronaldo is terug: beter doelpuntengemiddelde dan Messi

Ronaldo weet de weg naar het doel de laatste tijd weer opvallend gemakkelijk te vinden. De Portugees maakte in zijn laatste zes wedstrijden voor Real liefst tien treffers, waaronder een hattrick tegen Real Sociedad en twee goals in de Champions League-kraker tegen Paris Saint-Germain van afgelopen woensdag. Zondag scoorde hij zoals gezegd ook in de 3-5 overwinning op Real Betis.

Met de sterke reeks heeft Ronaldo zijn doelpuntentotaal in alle competities voor dit seizoen opgeschroefd naar 26. Dat is maar één treffer minder dan zijn eeuwige rivaal Lionel Messi, die op 27 doelpunten staat. De sterspeler van Barcelona speelde wel al zeven wedstrijden meer dan Ronaldo: 37 om 30. CR7 begon het seizoen in de Spaanse competitie immers met een schorsing.

Ronaldo maakte tot dusver twaalf goals in La Liga en liefst elf in de Champions League (zeven wedstrijden). Ook scoorde hij in de strijd om de Spaanse Super Cup en was hij tweemaal trefzeker op het WK voor clubteams. Messi maakte 20 van zijn 27 doelpunten in La Liga en scoorde verder nog in de Champions League (3), de strijd om de Copa del Rey (3) en die om de Spaanse Super Cup (1).

De cijfers vertellen dat Ronaldo dit seizoen gemiddeld 97 minuten nodig heeft voor een doelpunt, tegenover 115,6 minuten per goal voor Messi. Het doelpuntengemiddelde van Ronaldo is dus beter. Dat terwijl critici beweren dat de houder van de Ballon d'Or bezig is aan een teleurstellend seizoen. Daartegenover staat dat Messi dit seizoen al veel lof heeft gekregen.

Bij het bestuderen van de cijfers moet wel gezegd worden dat Messi veel meer assists op zijn naam heeft staan. Zo was de Argentijn in La Liga al bij elf goals de aangever, terwijl Ronaldo in de competitie pas vier doelpunten voorbereidde. Ook heeft Messi dit seizoen niet echt geluk gehad in de afronding: de aanvaller raakte in de competitie al veertien keer de paal of lat in dit seizoen. Dat is een evenaring van zijn eigen clubrecord.

Voor het einde van februari speelt Real nog tegen Leganés (dertiende), Alavés (vijftiende) en Espanyol (zestiende). Barcelona heeft een zwaarder programma en speelt dinsdag tegen Chelsea in het Champions League-toernooi en zaterdag tegen Girona, de nummer acht van de ranglijst in La Liga. Zal Ronaldo er nog voor de start van maart in slagen om Messi's doelpuntenaantal te passeren? De eeuwige strijd tussen de beste spelers van de wereld gaat ook dit seizoen weer vrolijk verder.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.