Real Madrid richt zich op en overleeft spektakel in Sevilla

Real Madrid heeft zondag opnieuw laten zien over veerkracht te beschikken. Tegen Real Betis stelde de ploeg van Zinedine Zidane in de tweede helft orde op zaken om uiteindelijk bibberend de eindstreep te halen (3-5).

De 3-1 overwinning op Paris Saint-Germain had de druk op Zidane wat weggenomen. De Franse trainer had lucht gekregen na het succes in de Champions League, waardoor de hoop op de laatste beschikbare prijs van het seizoen overeind bleef. Marco Asensio had als invaller een grote bijdrage geleverd aan het zeer welkome succes tegen PSG.

De aanvaller stond vier dagen later aan de aftrap in Sevilla, waar vaste waardes als Luka Modric, Karim Benzema, Isco en Raphaël Varane rust kregen. Asensio betaalde het vertrouwen terug door in de elfde minuut de score te openen. Hij kopte raak nadat doelman Adán een schot van Cristiano Ronaldo niet afdoende had gekeerd.

Het bleef voor hem niet bij alleen dat doelpunt. Een half uur voor tijd kon Asensio wederom de felicitaties in ontvangst nemen. Na een voorzet van Dani Carvajal prikte hij knap de bal achter Adán; 2-3.

Met die tweede goal van de avond maakte Asensio de wederopstanding van de equipe van Zidane compleet. Real Madrid had namelijk niet kunnen voorkomen dat Real Betis na een half uur in een tijdsbestek van vijf minuten de wedstrijd had gedraaid. De voorsprong voor de thuisploeg, die tot stand kwam door een rake kopbal van Aïssi Mandi en een eigen doelpunt van Nacho, was gezien de verhoudingen in de eerste helft niet onterecht.

Na rust hervond Real Madrid zich. Sergio Ramos tekende in de vijftigste minuut met een harde kopbal voor de gelijkmaker. Tien minuten later was het de beurt aan Asensio, voordat Ronaldo in de 65ste minuut met een knal een einde leek te maken aan de illusies van Betis. De aansluitingstreffer van invaller Sergio Leon bracht de thuisploeg nieuwe hoop, maar in de resterende zes minuten slaagde de thuisploeg er niet in het spektakelstuk ten goede te keren. Sterker nog, het sluitstuk was voor Madrid-invaller Benzema. De Franse spits maakte in blessuretijd de 3-5.

Dankzij de zege hield Real Madrid de achterstand op nummer drie Valencia op één punt, met een wedstrijd minder gespeeld. Real Betis staat in La Liga op de negende plaats.