Ronaldo droeg bij aan toptransfer Real Madrid: 'Hij is mijn idool'

Reacties

Het betekent veel voor Endrick om in de voetsporen van Cristiano Ronaldo te mogen treden. Het zestienjarige supertalent van Palmeiras komt in de zomer van 2024, wanneer hij achttien jaar is, naar Real Madrid. Ook zijn landgenoot Vinícius maakte Endrick in de afgelopen maanden alvast warm voor de overstap.

Ronaldo droeg bij aan toptransfer Real Madrid: 'Hij is mijn idool'
© Pro Shots

'Real Madrid is een heel grote club en Viní heeft me berichtjes gestuurd waardoor ik er nog meer naar uitkeek', vertelt Endrick aan Marca. De jongeling wilde bovendien Ronaldo achterna. 'Cristiano, mijn idool, heeft ook voor Real Madrid gespeeld. Dat zijn de redenen waarom ik voor Real Madrid koos. Ik denk dat het de juiste keuze is. God heeft altijd aan mijn zijde gestaan en heeft me verteld dat ik het juiste pad kies.'

'De groeibriljanten uit Brazilië blijven maar komen'

Vinícius gaf Endrick de nodige adviezen in hun onderlinge gesprekken. 'Als ik ze allemaal zou moeten opnoemen, sta ik hier nog wel even. Ik houd ze voor mezelf. Zijn adviezen gaan niet alleen over het hier en nu, maar ook over mijn hele leven', zegt Endrick. 'Ik zie hem als een goede vriend en denk dat onze vriendschap nog heel lang zal standhouden. Ik zie ernaar uit dat we passes naar elkaar versturen op het veld en doelpunten maken.'

'Ik speel nu nog voor Palmeiras, maar ik steun Real Madrid van een afstand. Ik gun mijn goede vrienden Viní, Éder (Militão, red.) en Rodry (Rodrygo) een topseizoen. Ik hoop dat ze de Champions League, La Liga en de Supercopa winnen', maakt het talent tot slot duidelijk. Endrick deed woensdagavond mee aan een benefietwedstrijd die jaarlijks wordt georganiseerd door voetballegende Zico. In het Maracanã waren ruim 60.000 supporters aanwezig. Ze zagen Endrick driemaal scoren en een assist geven.

Clubs als Barcelona, Chelsea en Paris Saint-Germain visten achter het net. Met de komst van Endrick is maximaal zestig miljoen euro gemoeid plus twaalf miljoen aan belasting. Toch vindt Real Madrid dat een koopje.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.