Roerige 24 uur voor Giroud: penaltymisser, goal, halve finale en nieuw contract

Olivier Giroud gaat nog een jaartje door bij AC Milan. De 36-jarige spits plakt er een jaar aan vast. Het contract van de Fransman liep na dit seizoen af.

Voor Giroud is het zo een bijzondere 24 uur geweest. De spits plaatste zich dinsdagavond met AC Milan voor de halve finale van de Champions League, maar miste in de eerste helft tegen Napoli een strafschop. Dat maakte de aanvalsleider, die al 38 duels speelde dit seizoen, vlak voor rust goed door alsnog de openingstreffer te maken. Het werd uiteindelijk 1-1 tegen Napoli, wat voor AC Milan voldoende was om zich voor het eerst sinds 2007 in de halve eindstrijd van het elitetoernooi te voegen.

Giroud weet vooralsnog van geen ophouden. Hij gaat dus door bij AC Milan, maar kondigde eerder ook al aan dat hij beschikbaar blijft voor bondscoach Didier Deschamps van Frankrijk. In maart speelde hij nog een kwartier mee in de 4-0 overwinning op het Nederlands elftal.