Rodgers neemt Gerrard in bescherming na 8ste misser

Dat Liverpool maandagavond tegen West Bromwich Albion (0-2) voor de vierde keer een thuiswedstrijd in de Premier League verloor, was voor manager Brendan Rodgers geen reden zijn spelers af te vallen.

Rodgers neemt Gerrard in bescherming na 8ste misser

'De spelers hebben alles gegeven. Dit was zo'n wedstrijd waarin we ondanks alle doelpogingen geen doorbraak konden realiseren. Toch kan ik de spelers niets kwalijk nemen. We waren niet op ons best, maar we hadden vrijwel de hele wedstrijd het initiatief', vertelde Rodgers na afloop.

De 39-jarige manager vond het de verdienste van West Brom, dat na een gemiste penalty van Steven Gerrard toesloeg via goals van Gareth McAuley en Romelu Lukaku. 'Als je het op 0-0 houdt, heb je altijd nog kans. En Ben Foster hield hen in de wedstrijd met enkele geweldige reddingen. Dit is teleurstellend, maar we krijgen het wel weer aan de gang.'

Gerrard miste dertien minuten voor tijd een door Luis Suarez versierde penalty, maar volgens Rodgers trof zijn aanvoerder geen blaam. 'Hij had het lef om op te staan en hem te nemen. En het was een goede save van Foster.' Het was alweer de vierde opeenvolgende penalty die Liverpool op eigen veld niet benutte en bovendien de achtste misser van Gerrard in zijn profloopbaan.

OnterechtWBA-manager Steve Clarke vond de penalty niet terecht. 'Toen-ie werd gegeven, vond ik dat erg zwaar gestraft. Later hoorde ik van anderen dat het meer dan zwaar gestraft was. Maar toen Ben die strafschop pakte, kregen wij het momentum. We begonnen in een overwinning te geloven.'

Foster ontpopte zich op Anfield dus tot de grote man aan de kant van WBA, dat Liverpool met de eerste overwinning van 2013 van de achtste plaats stootte. 'Deze overwinning hadden we nodig. We waren bezig aan een slechte serie, ook al speelden we best aardig. En als je me had verteld dat we halverwege het seizoen boven Liverpool zouden staan, had ik daar zeker voor getekend', aldus de voormalige doelman van Manchester United.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen