West Brom slaat toe na gemiste strafschop van Gerrard

West Bromwich Albion heeft voor het eerst sinds zes Premier League-duels weer een wedstrijd gewonnen. Ondanks dat Liverpool een kwartier voor tijd een strafschop kreeg, vielen de goals daarna aan de andere kant: 0-2.

Liverpool trad aan zonder de aan zijn bovenbeen geblesseerde Daniel Sturridge en met Jonjo Shelvey. Liverpool probeerde het spel te maken, maar echt uitgespeelde kansen bleven uit. Na negen minuten leken The Reds weliswaar op voorsprong te komen, maar een treffer van Shelvey werd wegens buitenspel afgekeurd.

In de tweede helft stichtte de voor Shelvey ingevallen Fabio Borini gevaar. De eerste geslaagde combinatie rond het strafschopgebied van West Bromwich eindigde bij de Italiaan, wiens schot gepareerd werd door doelman Ben Foster.

Een kwartier voor tijd kreeg Steven Gerrard de ideale kans om alsnog de ban te breken. Een struikelpartij van Luis Suarez leverde een strafschop op, maar weer was Foster degene die de nul voor de bezoekers op het scorebord hield. Liverpool miste de laatste vier gekregen strafschoppen in eigen stadion.

Ook het debuut van Philippe Coutinho (als invaller voor Stewart Downing) kon niets meer forceren. Sterker nog, het kreeg in de 81ste minuut de rekening gepresenteerd. Gareth McAuley kopte een hoekschop knap binnen, nadat Daniel Agger hem gemakkelijk liet weglopen.

De ingevallen Romelu Lukaku (die na vijf opvolgende basisplaatsen weer op de bank moest beginnen) maakte er in de 91ste minuut zelfs nog 0-2 van. Weer was het verdedigende werk van Agger matig.

Door de winst gaat West Bromwich Albion Liverpool voorbij op de ranglijst. Het heeft nu 37 punten, een meer dan de ploeg van manager Brendan Rodgers. WBA deelt de zevende plaats met Swansea City. Liverpool staat na de vierde thuisnederlaag negende.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.