Walcott redt Arsenal in spannend duel met Liverpool

Arsenal en Liverpool speelden in een spannend Premier League-duel in Londen uiteindelijk gelijk nadat de bezoekende ploeg van manager Brendan Rodgers na een uur nog met 2-0 voor stond. Everton won, met John Heitinga in de basis, in eigen huis van West Bromwich Albion.

Arsenal - Liverpool 2-2Liverpool heeft woensdagavond de kraker in Engeland uit handen gegeven door met 2-2 gelijk te spelen tegen Arsenal, terwijl de ploeg uit Liverpool na ruim een uur nog een 2-0 voorsprong had. Belangrijke man aan de kant van Arsenal was Theo Walcott die met zijn treffer de 2-2 eindstand bepaalde.

Luis Suarez was er in de openingsfase namelijk als de kippen bij na geklungel in de defensie van de Gunners. Daniel Sturridge werd in eerste instantie in stelling gebracht maar zag zijn inzet gekeerd worden door Arsenal-doelman Wojciech Szczesny, die vervolgens na geklungel van Thomas Vermaelen en Bacary Sagna, de rebound van Suarez niet kon stoppen: 1-0.

Direct na de openingstreffer zocht Arsenal de aanval, dat leidde tot een levensgrote kans van Theo Walcott. De rappe aanvaller werd 'vrijgezet' voor doelman Pepe Reine, maar miste. Zo ging de wedstrijd over en weer, waarbij beide ploegen de nodige kansen creëerden. Het duurde echter tot de zestigste minuut tot Liverpool de marge op twee zette.

Middenvelder Jordan Henderson reageerde alert in het zestienmetergebied van de thuisclub en zette zijn ploeg op een 2-0 voorsprong. Daarmee leek de wedstrijd in het voordeel van Liverpool beslist, maar binnen een tijdsbestek van zeven minuten komt de ploeg van manager Arsene Wenger terug tot 2-2.

Olivier Giroud maakte op aangeven van Jack Wilshere de aansluitingstreffer namens Arsenal en zag zijn ploeggenoot Walcott (links op de foto met Ludo Podolski) drie minuten later zelfs op prachtige wijze de gelijkmaker aantekenen. De vleugelaanvaller stond aan het eindstation van een aanval met Sagna, Santi Cazorla en Giroud.

Na de gelijkmaker zocht Arsenal nadrukkelijk de beslissende treffer. Beide ploegen kregen legio kansen op het beslissende doelpunt, maar bleven in de resterende twintig minuten steken op een 2-2 gelijkspel. Arsenal komt door het behaalde punt op plaats zes, met drie punten voorsprong op achtervolger Liverpool. Everton – West Bromwich Albion 2-1Everton heeft woensdagavond de Premier League-wedstrijd tegen het lager geklasseerde West Bromwich Albion met 2-1 gewonnen. Everton, waar John Heitinga de hele wedstrijd op het middenveld speelde, boekte daarmee de tiende winstpartij van dit seizoen.

Namens de ploeg van trainer David Moyes was het Leighton Baines die de wedstrijd besliste met twee treffers. Na 29 minuten spelen rondde de verdediger op aangeven van Leon Osman af, terwijl hij vlak voor rust ook trefzeker was vanaf elf meter. De linkervleugelverdediger maakte alweer zijn vierde en vijfde treffer van dit seizoen. Het slotakkoord was er voor West Brom, waar Shane Long de eindstand bepaalde.

The Toffees komen door deze overwinning op de vijfde plaats in de Premier League met 41 punten uit 24 wedstrijden. West Brom bezet na dit duel plaats negen in Engeland met 34 punten uit 24 Wedstrijden.

Overige uitslagNorwich City - Tottenham Hotspur 1-1

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.