'Rode kaarten-koning' Kum: brave borst in vergelijking met wereldrecordhouder

Reacties

Met zijn rode kaart tegen AZ evenaarde Christian Kum zaterdagavond een weinig benijdenswaardig Eredivisie-record. Net als Joey van den Berg en Gregoor van Dijk is de 35-jarige verdediger van VVV-Venlo zeven keer van het veld gestuurd.

'Rode kaarten-koning' Kum: brave borst in vergelijking met wereldrecordhouder
© Pro Shots
VVV-Venlo
VVV-Venlo
1 - 4
AZ
AZ

Kum incasseerde zijn rode kaarten in dienst van ADO Den Haag (2), SC Heerenveen (1), Roda JC Kerkrade (1) en VVV-Venlo (3). Onder anderen Nick Viergever, Erik ten Hag, Patrick Pothuizen en Marc van Hintum moesten zes keer vroegtijdig douchen. Op de lijst van actieve spelers met de meeste rode kaarten staat Thomas Lam (vijf stuks) onder Kum en Viergever derde.

De 'Eredivisie-booswichten' zijn echter lieverdjes in vergelijking met Gerardo Bedoya, die met 45 rode kaarten tijdens zijn actieve loopbaan in het bezit is van het wereldrecord. De voormalige Colombiaanse international kreeg ooit een schorsing van vijftien duels opgelegd nadat hij een opponent eerst een elleboogstoot uitdeelde en hem vervolgens, toen het slachtoffer op de grond lag, trapte op diens hoofd. Hoewel zijn strafblad wellicht anders doet vermoeden, meldde Bedoya naderhand dat hij 'normaal gesproken echt niet zo is.'

Het wereldrecord van de Colombiaan lijkt net zo safe als de mondiale toptijd van Usain Bolt op de 100 meter: een rode kaarten-recidivist als Sergio Ramos moest slechts 26 keer een walk of shame maken.

Na zijn actieve loopbaan ging Bedoya trouwens verder als assistent-trainer. Bij zijn debuut in die rol werd hij na 21 minuten naar de tribune gestuurd wegens aanmerkingen op de leiding.

De meeste rode kaarten ooit (actieve loopbaan):

Gerardo Bedoya (Col) 45
Cyril Rool (Fra) 27
Sergio Ramos (Spa) 26
Alexis (Spa) 22
Paolo Montero (Uru) 21
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer VVV-Venlo
Meer over VVV-Venlo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.