AZ heeft met de zege op VVV-Venlo de druk gelegd bij PSV. In Limburg kenden de Alkmaarders zaterdagavond weinig problemen.

VVV-Venlo
1 - 4
AZ
AZ

VVV-Venlo mag zich gelukkig prijzen met zijn Griekse enclave. Met 22 competitiegoals heeft Georgios Giakoumakis de Limburgers vooralsnog uit de problemen gehouden. De topscorer droeg afgelopen woensdag ook bij aan het in leven houden van de bekerdroom.

Tegen AZ was het de beurt aan Christos Donis om zich namens de Griekse enclave te laten gelden voor VVV. De middenvelder kopte halverwege de eerste helft raak. Het was de gelijkmaker aangezien na een kwartier Jesper Karlsson mede dankzij een Venloos misverstand de score met een fraai schot de score had geopend.

Voor Donis werd het echter geen gelukkige avond. Tien minuten in de tweede helft raakte hij de bal in de eigen defensie zodanig dat Hakon Evjen vrij opdook voor doelman Thorsten Kirschbaum. De Noorse aanvaller van AZ maakte geen fout.

Het ging daarna van kwaad tot erger voor VVV. In de 58ste minuut kreeg Chris Kum een rode kaart. De verdediger maaide eerst over de bal heen en hield vervolgens Myron Boadu vast. Met een bedrukt gezicht zocht hij de catacomben op.

Met een man minder bleek er weinig eer te behalen voor de gastheren. Zes minuten na de uitsluiting van Kum deelde AZ de genadeklap uit via Boadu, die na half ingrijpen van Kirschbaum van dichtbij de bal in het dak van het doel schoot.

Het voorbereidende werk voor de 1-3 kwam van Evjen, waar hij eerder op de avond zijn eerste Eredivisie-goal al had kunnen verwelkomen. Met zijn grote bijdrage bewees hij het gelijk van trainer Pascal Jansen. Na het wegvallen van zieke Calvin Stengs was de keuze gevallen op de jonge Noor, die na zijn wissel Boadu de eindstand op 1-4 zag brengen.

Door de overwinning heeft AZ de achterstand op nummer twee PSV teruggebracht tot een punt, al hebben de Eindhovenaren een wedstrijd minder gespeeld. VVV blijft door de nederlaag veertiende.