Vitesse-steun helpt NEC niet: VVV-debutant voorkomt Gelderse derby

Reacties

VVV-Venlo heeft zich ten koste van NEC Nijmegen geplaatst voor de halve finale van het TOTO KNVB-bekertoernooi. De Limburgers voorkomen daarmee een Gelderse derby bij de laatste vier van het bekertoernooi.

Vitesse-steun helpt NEC niet: VVV-debutant voorkomt Gelderse derby
© Pro Shots
N.E.C.
N.E.C.
nv
1 - 2
VVV-Venlo
VVV-Venlo

De combinatie van de hevige sneeuwval van de afgelopen week en het ontbreken van veldverwarming in de Nijmeegese Goffert zorgden ervoor dat NEC en VVV-Venlo woensdag uit moesten wijken naar Almelo. Daar, in het stadion van Heracles Almelo, moest bepaald worden wie zich mag melden in de halve finale van het TOTO KNVB-bekertoernooi. Voor NEC was er steun vanuit onverwachte hoek. Vitesse-fans staken de rivaal vooraf een hart onder de riem. De Arnhemmers wisten al dat zij de winnaar van woensdagavond mogen ontvangen in de halve finale en hoopten dus op een Gelderse derby.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Tot teleurstelling van zowel Nijmegenaren als Arnhemmers was het echter na ruim twintig minuten spelen VVV-Venlo dat op een 0-1 voorsprong kwam in Almelo. Georgios Giakoumakis, wie anders, stond op de goede plek om een gekraakt schot alsnog binnen te lopen. De Griek maakte daarmee alweer zijn 25ste goal van het seizoen: 22 in de Eredivisie, drie in het bekertoernooi.

Voldoende voor een zege binnen de reguliere speeltijd was het echter niet voor VVV-Venlo. Na rust was het namelijk Rangelo Janga die de bal fraai in de hoek schoot en daarmee de 1-1 op het scorebord zette. Bij VVV beklaagden ze zich over het feit dat Janga een overtreding had gemaakt op weg naar zijn goal, maar Jeroen Manschot en de VAR wilden daar niets van weten. Het was de tweede keer dat Manschot stevige kritiek kreeg van de Limburgers. Voor rust had hij NEC al door laten spelen ondanks het feit dat Arjan Swinkels met een hoofdblessure op de grond lag en ogenschijnlijk even buiten bewustzijn was. Swinkels kon echter toch door en werd na 86 minuten alsnog vervangen. Vanaf de bank zag hij toe hoe zijn ploeggenoten een verlenging nodig hadden tegen de nummer zes van de Keuken Kampioen Divisie.

Uiteindelijk was het Giakoumakis die in de verlenging weer een belangrijk rol zou spelen bij de Venlonaren. Dit keer niet met een goal, maar met een assist op Meritan Shabani. De 21-jarige Duitser plaatste de bal precies in het hoekje en kende daarmee een droomdebuut voor de Venlonaren. Hij wordt namelijk sinds januari gehuurd van Wolverhampton Wanderers en maakte in Almelo zijn eerste minuten. Minuten waarin hij VVV dus verzekerde van een plek bij de laatste vier in het bekertoernooi.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.