Het kan erger dan Ramos: de grootste kaartenpakkers ter wereld

Reacties

Het was woensdag weer eens raak voor Sergio Ramos. De 33-jarige aanvoerder van Real Madrid kreeg in de slotfase van het Champions League-duel met Manchester City een directe rode kaart nadat hij Gabriel Jesus had gevloerd. Het was voor de verdediger al de 26ste rode kaart uit zijn loopbaan. Tijd voor een blik op de grootste kaartenpakkers in het voetbal.

Het kan erger dan Ramos: de grootste kaartenpakkers ter wereld

De eenzame weg van het veld naar de catacomben kent Ramos op zijn duimpje. Van de 26 rode kaarten waren er acht direct. Ramos is in zijn carrière het vaakst weggestuurd met een tweede gele kaart en dat begon op 18 september 2005. Als negentienjarige zag de verdediger toen voor het eerst rood, in een uitwedstrijd tegen Espanyol. Na een uur en in de slotfase kreeg Ramos een gele kaart en Real Madrid verloor de wedstrijd met 1-0.

Daarmee begon een lange reeks van rode kaarten die ook nog wel even zal doorgaan. Ramos pakte veel prijzen met zowel Real als Spanje, is belangrijk en scoort als verdediger ook regelmatig. Daarmee heeft hij allerlei records op zijn naam staan, maar Ramos is niet onomstreden vanwege zijn gedrag. Met 26 rode kaarten in zijn loopbaan staat hij in verschillende competities bovenaan het lijstje van grootste kaartenpakkers.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Toch is Ramos niet de speler met de meeste rode kaarten en zal hij dat zeer waarschijnlijk ook niet meer worden. Wel 'lonkt' het zilver op de lijst van grootste kaartenpakkers. De aanvoerder van Real is met 26 rode kaarten de Fransman Cyril Rool verder genaderd. Hij pakte in eigen land 27 rode kaarten.

Maar het kan nog véél erger. Het record van rode kaarten is namelijk in handen van Gerardo Bedoya. De Colombiaan heeft de twijfelachtige eer recordhouder rode kaarten te zijn met een duizelingwekkend aantal van 46. In Europa is Bedoya minder bekend, maar in Zuid-Amerika gaan veel nekharen overeind staan bij het horen van die naam. Bedoya leek er tijdens zijn loopbaan een sport van te maken om op de meest gekke manieren rood te krijgen. Dat hij een recidivist is, is ook duidelijk. In zijn eerste wedstrijd als trainer werd Bedoya namelijk naar de tribune gestuurd met, jawel, een rode kaart.

Speler Rode kaarten
1. Gerardo Bedoya 46
2. Cyril Rool 27
3. Sergio Ramos 26
4. Alexis Ruano Delgado 22
5. Paolo Montero 21
6. Pablo Alfaro 18
7. Yannick Cahuzac 17
8. Felipe Melo 14
9. Roy Keane 14
10. Vinnie Jones 12
Bekijk hier al onze video's
Meer Sergio Ramos
Meer over Sergio Ramos
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.