Rode kaart in slotduel brengt Piqué in illuster rijtje met deze topspelers

Reacties

De rode kaart voor Gerard Piqué in zijn slotwedstrijd voor Barcelona was opmerkelijk, maar het is zeker niet de eerste keer dat een speler afscheid neemt met een uitsluiting. Een overzichtje.

Rode kaart in slotduel brengt Piqué in illuster rijtje met deze topspelers

1. Zidane tijdens de WK-finale van 2006

Het is een moment dat vele voetballiefhebbers nog in hun geheugen gegrift hebben zullen staan. In de WK-finale van 2006 deelt Zinédine Zidane aan kopstoot uit aan de Italiaan Marco Materazzi. 'Als je mijn shirt wilt hebben, kan ik het je aan het einde van de wedstrijd geven', zou Zidane tegen Materazzi gezegd hebben. De verdediger zou vervolgens gezegd hebben dat hij liever de zus van Zidane had, waarna de Fransman besluit tot wat wel 'de kopstoot van de eeuw' wordt genoemd.

Lees verder onder de tweet. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

2. Van Bommel tegen FC Twente op 12 mei 2013

Ook Mark van Bommel beëindigt zijn leven als voetballer met een rode kaart. In de wedstrijd tegen FC Twente haalt hij een met een snoeiharde tackle toenmalig Twente-speler Dusan Tadic onderuit, waarna de scheidsrechter niets anders kan dan hem naar de kleedkamer wijzen. 'Dat was de duidelijkste rode kaart van alle rode kaarten', geeft Van Bommel na afloop toe. Ook vat hij het moment samen als 'een weerspiegeling van het hele seizoen'. PSV eindigt in 2012/13 tweede in de competitie en delft het onderspit in de bekerfinale tegen AZ.

© Pro Shots / Voetbal International

3. Davids namens Barnet tegen Salisbury City

Van Bommel is niet de enige Nederlander die met rood afscheid neemt van zijn voetballoopbaan. Ook Edgar Davids kan erover mee praten. Als speler/manager van het Engelse Barnet krijgt hij tot drie keer toe een rode kaart.

Na zijn derde rode prent heeft de voormalig speler van onder meer Ajax, Juventus en het Nederlands elftal er wel genoeg van. 'Ik weet nu wel zeker dat deze competitie zich tegen Barnet richt. Ik weet niet hoeveel wedstrijden we nu hebben gespeeld, maar er worden voortdurend rare beslisingen genomen. Denk maar niet dat ik nog ga spelen.' En zo geschiedt.

4. Kohler in de UEFA-Cup finale tegen Feyenoord

Ook de vierde rode kaart in het rijtje heeft een Nederlands tintje. De Duitser Jürgen Kohler wordt in de 31e minuut van de UEFA-cup finale van 2002 tegen Feyenoord van het veld gestuurd. De op dat moment 36-jarige Dortmund-verdediger haalde Feyenoorder Jon Dahl Tomasson neer in het strafschopgebied, waarna de scheidsrechter hem van het veld wees.

De Rotterdammers wonnen het duel uiteindelijk met 3-2 en pakten de cup. Voor Kohler is de rode kaart een pijnlijk einde van een voetballoopbaan die hem onder meer de UEFA Cup, de Champions League en de Bundesliga-titel bracht.

© Pro Shots / Stanley Gontha
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer LaLiga
Meer over LaLiga
Meer Piqué
Meer over Piqué
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.