Rode Duivels balen na bezoek aan Wembley: 'Dit had niet gehoeven'

Bondscoach Domenico Tedesco van België en aanvoerder Jan Vertonghen houden een vervelend gevoel over aan het gelijkspel van België tegen Engeland. De Rode Duivels gaven diep in de extra tijd van de tweede helft een oefenzege uit handen.

Engeland
Engeland
2 - 2
België
België

Jude Bellingham voorkwam in de vijfde minuut van de extra tijd dat België met een aansprekende overwinning huiswaarts zou keren. De Belgen scoorden voor rust twee keer via Youri Tielemans en Engeland kwam tussendoor op gelijke hoogte via Ivan Toney, die scoorde uit een penalty. De bal ging op de stip na een sliding van Vertonghen op de spits van Brentford.

Vertonghen hoopte zijn voormalige woonplaats Londen, waar hij jarenlang bij Tottenham Hotspur onder contract stond, alsnog te verlaten met een klinkende zege, maar Bellingham gooide roet in het eten. 'Een zege zou niet oververdiend geweest zijn, maar als je 2-1 voor staat - en volgens mij was het al over tijd - dan mag je dat niet meer weggeven. Het was ook geen ongelofelijk grote kans, wij gaven die mogelijkheid echt weg aan hen. Dat had niet gehoeven', zei de voormalig Ajacied na het duel in gesprek met Sporza.

Volgens Vertonghen was het niveau bij de Rode Duivels beduidend hoger dan in de oefeninterland tegen Ierland (vorige week vrijdag). 'We zijn zeker geen slechte ploeg, maar het kan zeker ook nog beter. Er zijn veel verbeterpunten en dan kijk ik vooral naar de eerste helft, waar we veel kansen weggaven', oordeelde de recordinternational van België, die zijn 154ste interland speelde.

Zuur gevoel
'Natuurlijk ben ook ik een beetje ontgoocheld', zei bondscoach Tedesco van België op de persconferentie na de oefeninterland. 'Op vijf seconden na konden we winnen op Wembley. Dat zou echt iets speciaals en fantastisch zijn geweest. Als je de wedstrijd analyseert, was Engeland heel sterk en hadden ze ook veel kansen. Vanaf de start voelde je dat ze deze wedstrijd absoluut wilden winnen. Dus ik vind het resultaat best oké.'

Doelman Matz Sels was een van de uitblinkers bij de Belgen. 'Hier winnen was mooi geweest, zeker voor het gevoel richting het EK. We gaan nu een beetje met een zuur gevoel naar huis. Maar het is misschien goed dat we dit nu tegenkomen en niet over drie maanden op het EK. Dit zijn situaties waaruit we moeten leren', aldus Sels, keeper van Nottingham Forest.