Roda JC-redder Frits Schrouff op 82-jarige leeftijd overleden

Reacties

Frits Schrouff is op 82-jarige leeftijd overleden. De Limburgse zakenman redde Roda JC Kerkrade met zijn miljoeninvesteringen van de ondergang.

Roda JC-redder Frits Schrouff op 82-jarige leeftijd overleden
© Pro Shots

Roda heeft dinsdagochtend dan ook met grote verslagenheid kennis genomen van het overlijden van Schrouff, schrijft de Keuken Kampioen Divsie-club in een statement. 'Dankzij zijn miljoeneninjecties bestaat de club nog steeds en heeft de club de weg naar boven weer ingezet. Schrouff bleef tot zijn overlijden een belangrijk klankbord voor de directie en de rvc van de club. Roda JC en Frits Schrouff blijven altijd onlosmakelijk met elkaar verbonden. De dank aan Frits Schrouff voor alles wat hij voor de club gedaan heeft, is niet in woorden uit te drukken', aldus Roda, dat zijn familie veel sterkte wenst.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Schrouff was tussen 2015 en 2020 eigenaar van Roda JC. De man achter het bedrijf Heuschen & Schrouff, een Europese marktleider in Aziatische producten, redde de club van de ondergang. Een roerige periode volgde. Zo ketste de overname door de Mexicaan Mauricío García de la Vega in 2019 na een hele soap af. Schrouff bleef grootaandeelhouder, ook nadat de Russische Zwitser Aleksei Korotaev zich had ingekocht bij de club. In 2020 deed Schrouff zijn aandelen net als Korotaev van de hand aan een groep regionale investeerders genaamd Phoenix, die met Roda een nieuwe start wilden maken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Roda JC Kerkrade
Meer over Roda JC Kerkrade
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.