Zwitserse Rus Korotaev pompt fors bedrag in Roda JC

Reacties

Roda JC Kerkrade is per direct voor een deel in buitenlandse handen gekomen. Een minderheidsdeel van de aandelen is overgenomen door Aleksei Korotaev, een in Dubai woonachtige Zwitser.

Zwitserse Rus Korotaev pompt fors bedrag in Roda JC

De bankier zocht naar verluidt al langer naar een voetbalclub om in te investeren en kwam via een Limburgse zakenrelatie uit bij Roda. De Kerkradenaren werden anderhalf jaar geleden voor een faillissement behoed dankzij de vermogende supporter Frits Schrouff, die 99,8 procent van de aandelen overnam en zijn geliefde club van een miljoenenschuld verloste.

Roda was daarmee gered, maar bleef vervolgens wel kwakkelen. Sportief bevindt de Limburgse Eredivisionist zich nu in zwaar weer, zie de achttiende plaats op de ranglijst, en recent kwamen uit het Parkstad Limburg Stadion ook alweer verhalen over financiële nood.

Korotaev verschaft Roda nu meer lucht. In ruil voor een deel van de aandelen heeft hij direct een fors bedrag overgemaakt, in ieder geval meer dan een miljoen, dat de club ook kan aanwenden voor het versterken van de selectie. De buitenlandse mede-eigenaar zou van plan zijn op termijn een groter belang in Roda te nemen. Hij wil meehelpen met het terugbrengen van de club naar de Nederlandse subtop en zet ook in op het stimuleren van de jeugdopleiding.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.