Roda JC handhaaft zich in Limburgse worstelderby tegen MVV

Reacties

Roda JC Kerkrade heeft zich verzekerd van nog een jaar Eredivisie-voetbal door in de nacompetitie MVV Maastricht te kloppen. In de Limburgse derby won de thuisclub met 1-0 na het doelpuntloze gelijkspel in Maastricht.

Roda JC handhaaft zich in Limburgse worstelderby tegen MVV

Waar het heenduel nog werd overschaduwd door ongeregeldheden op en rond de tribunes, werd zondagmiddag in Kerkrade het duel gelukkig alleen stilgelegd vanwege drinkpauzes. De hitte had ogenschijnlijk weinig invloed op het tempo. Er was veel strijd en aan kansen was ook geen gebrek. MVV kon de sterke start alleen niet omzetten in een voorsprong en dat was vooral vanwege Benjamin van Leer. De Roda JC-doelman stond onder anderen Luis Pedro in de weg, zoals hij Roda JC dit seizoen al zo vaak op de been hield.

Waar Roda defensief de zaken de voorbije maanden regelmatig prima op orde had, bleek het aanvallend vaak onmachtig. Juist daarom zorgde de openingstreffer in de 26ste minuut voor enorme opluchting bij de minst trefzekere ploeg van het voorbije Eredivisie-seizoen. De 1-0 kwam op naam van Daryl Werker. De verdediger kopte uit een corner van Adil Auassar raak bij de tweede paal.

De goal dwong MVV tot achtervolgen. De ploeg van Ron Elsen zocht naar de aanval, maar was vooral in de eindfase slordig. De coach van MVV hoopte met het inbrengen van Thomas Verheijdt voor Kelechi Nwakali voor de gewenste impuls te zorgen, maar kort na die offensieve wissel ging het in de 59ste minuut mis voor de bezoekers. Mitchel Paulissen bleef schreeuwend van de pijn op de grond achter na een duel met Nick Kuipers. Scheidsrechter Ed Janssen leek het in eerste instantie te laten gaan, maar besloot toch beroep te doen op de technische hulpmiddelen. Na aan de zijlijn de tv-beelden te hebben bekeken, oordeelde Janssen dat Kuipers bewust op Paulissen was gaan staan. De MVV-aanvoerder kreeg direct rood.

Door de allesbehalve geruststellende voorsprong bleef de spanning ondanks het numerieke overwicht voelbaar in Kerkrade. De voorzichtigheid regeerde bij de thuisploeg, die offensief ook de kwaliteit leek te missen om het verschil te maken.

Het veldspel was niet goed en de countermogelijkheden werden slecht uitgespeeld, maar er was niemand in Kerkrade die zich daar aan leek te storen. De wanhoopspogingen van MVV waren tevergeefs, waardoor de strijd van Roda JC tegen degradatie zondagmiddag dan toch tot een goed einde werd gebracht. Na minieme zeges op Helmond Sport en MVV speelt de club uit Kerkrade na een seizoen waarin de degradatiezorgen groot waren, een trainer werd ontslagen en er de entree was van de inmiddels gevangen genomen geldschieter Aleksei Korotaev gewoon weer in de Eredivisie.

Stevens

Zo heeft de noodgreep bij Roda JC uiteindelijk voor het gewenste resultaat gezorgd. In aanloop naar de allesbeslissende wedstrijden tegen MVV werd hoofdtrainer Yannis Anastasiou, die deze zomer toch al zou vertrekken, weggestuurd. Huub Stevens werd per direct toegevoegd aan de technische staf om de ploeg optimaal voor te bereiden op de laatste duels in de nacompetitie. En de missie van de ervaren coach slaagde dus tegen MVV.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.