Roda JC zet Anastasiou op straat en haalt Stevens binnen

Reacties

Roda JC Kerkrade heeft trainer Yannis Anastasiou per direct ontslagen. Donderdag wacht al het allesbeslissende tweeluik met MVV Maastricht in de play-offs om promotie/degradatie.

Roda JC zet Anastasiou op straat en haalt Stevens binnen

Anastasiou begon afgelopen zomer aan zijn termijn bij Roda. Halverwege het seizoen werd een minderheid van de aandelen van de club uit Kerkrade overgenomen door de vermogende Aleksei Korotaev. Liefst negen versterkingen voegden zich bij de selectie van de Limburgers.

Desondanks wist Anastasiou de ploeg niet te behoeden voor de nacompetitie. Door de 3-0 nederlaag tegen Vitesse eindigde Roda het seizoen op de zeventiende plaats. In de eerste ronde van de play-offs kwam de ploeg vervolgens zwak voor de dag tegen Helmond Sport. Met pijn en moeite werd toch de finale bereikt, waarin regiogenoot MVV Maastricht de opponent is.

Op miraculeuze wijze werd zondag degradatie naar de Jupiler League voorkomen. Zo stopte doelman Benjamin van Leer een strafschop en schoot invaller Gyliano van Velzen zijn ploeg in de absolute slotfase naar de volgende ronde. Al voor die wedstrijd gaf de spelersgroep bij het bestuur aan geen vertrouwen meer te hebben in de samenwerking met Anastasiou.

Stevens
Huub Stevens is de man die Roda JC voor de Eredivisie moet behouden. De 63-jarige Limburger is per direct toegevoegd aan de technische staf, die hij gaat ondersteunen in de cruciale dagen die volgen. Stevens zit op eigen verzoek niet op de bank tijdens de wedstrijden tegen MVV. De ervaren trainer stond eerder aan het roer bij Roda, Schalke 04, Hertha BSC, 1. FC Köln, PSV, Hamburger SV, Red Bull Salzburg, PAOK, VfB Stuttgart en 1899 Hoffenheim.

Roda JC is de vierde Eredivisionist die dit seizoen afscheid neemt van zijn hoofdtrainer. Eerder kozen ook Go Ahead Eagles, NEC en ADO Den Haag voor een nieuwe coach. Alleen bij ADO had dit het gewenste effect, want de Hagenaars ontliepen degradatie. Go Ahead degradeerde rechtstreeks naar de Jupiler League zonder Hans de Koning, NEC wist na het vertrek van Peter Hyballa de play-offs om promotie/degradatie niet te ontlopen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.