Robben is er nog niet uit: stoppen ook een optie

Reacties

Arjen Robben overweegt om na dit seizoen een punt achter zijn voetballoopbaan te zetten. De 33-jarige buitenspeler heeft nog geen beslissing genomen, maar houdt ook de optie open om zijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen.

Robben is er nog niet uit: stoppen ook een optie

De dribbelaar van Bayern München is nu hard op de weg terug van een blessure. Hij is er zelf nog niet helemaal uit hoe zijn toekomst eruitziet. 'Alles kan. Ik kan stoppen, naar Amerika, nog één jaar Bayern, twee jaar Bayern. Geen optie is uitgesloten', legt de 96-voudig Oranje-international uit in De Volkskrant.

Een terugkeer naar de Eredivisie lijkt hem niet de meest logische optie. 'Voor een terugkeer naar Nederland moet je goede redenen hebben. Voor mezelf heb ik er niets meer te winnen. Je kunt het nooit goed doen, met mijn loopbaan. Je kunt alleen verliezen.'

Robben zwaaide na de wedstrijd tegen Zweden, waarin Oranje definitief het WK misliep, af bij het Nederlands elftal. In zijn laatste interland was hij nog goed voor twee treffers. Nu ziet hij ook het leven na het voetbal met veel vreugde tegemoet. 'Ik kijk ernaar uit om dingen te doen die niets met voetbal te maken hebben. Misschien dat ik dan na een paar jaar denk: ik ben wezen skiën, ik tennis veel en ben naar een paar verjaardagen geweest. Zo bijzonder is dat ook niet.' Het trainerschap sluit hij uiteindelijk ook zeker niet uit.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.