RKC Waalwijk lijdt in Breda tiende nederlaag

De financiële problemen hebben ongetwijfeld hun weerslag op het spel van RKC Waalwijk. Een lichtzinnig NAC Breda vergrootte ook het sportieve leed van RKC (1-0).

RKC Waalwijk staat financieel aan de rand van de afgrond. Gezien die onzekerheid over het voortbestaan werkte de ploeg van trainer Ruud Brood een acceptabele wedstrijd af in het Rat Verlegh Stadion. Met wat meer geluk en precisie was de 1-0 nederlaag voorkomen. Vooral in de tweede helft waren er voldoende kansen de openingstreffer van Anthony Lurling weg te poetsen en zo de tiende nederlaag te voorkomen. NAC-keeper Jelle ten Rouwelaar hield zijn ploeg op de been.

Ook NAC had genoeg mogelijkheden de wedstrijd naar zich toe te trekken. De Bredase formatie verzuimde vooral in de eerste helft het duel te beslissen. Trainer Robert Maaskant zag vanaf de kant hoe zijn spelers lichtzinnig omgingen met de kansen of hun meerdere moesten erkennen in de Israëlische RKC-doelman Ohad Levita. Alleen op een inzet van Lurling was de debutant kansloos.

Ook na de rode kaart voor RKC-aanvoerder Gijs Luirink na het onreglementair afstoppen van de doorgebroken Matthew Amoah verzuimde NAC de marge te vergroten. Tot puntverlies leidde het niet, zodat de Bredase formatie klom naar de negende plaats.

De vraag is wat het resultaat waard is. Een faillissement hangt RKC Waalwijk boven het hoofd aangezien de gemeente de club niet uit de brand wil helpen. In dat geval zijn alle inspanningen voor niets geweest, en worden alle resultaten van RKC geschrapt.