RKC verrast Oosting: Twente raakt uitgerekend in Waalwijk foutloze status kwijt

De rentree van Joseph Oosting in het Mandemakers Stadion is voor FC Twente uitgelopen op een deceptie. RKC Waalwijk bleek de langste adem te hebben en trakteerde De Tukkers op een verrassende nederlaag (1-0).

RKC Waalwijk
1 - 0
FC Twente
FC Twente

Het bezoek van Twente aan Waalwijk betekende een terugkeer van Oosting op het oude nest. De 51-jarige oefenmeester stond de laatste twee jaar onder contract bij RKC en verdiende in het Mandemakers Stadion een overstap naar de nummer vijf van vorig seizoen. Oosting kende een veelbelovend begin bij Twente, dat de eerste vier Eredivisie-wedstrijden onder zijn leiding winnend afsloot.

Tegen RKC lonkte zelfs een clubrecord, want niet eerder begon Twente een seizoen met vijf zege op rij. De bezoekers begonnen aardig, maar kansen leverde dat aanvankelijk niet op. In het laatste kwartier voor rust waren Michel Vlap en Sem Steijn dicht bij de openingstreffer. Beide spelers vonden het aluminium. Een vrije trap van Vlap eindigde op de lat, Steijn raakte de paal.

RKC verrast in de slotfase
Na de pauze lukte het Twente opnieuw niet om afstand te nemen van RKC, dat ook zelf mogelijkheden kreeg. De grootste was voor Reuven Niemeijer, maar de middenvelder vond de vuisten van doelman Lars Unnerstall. Op het moment dat beide ploegen op een doelpuntloos gelijkspel afstevenden, sloeg RKC genadeloos toe.

Filip Stevanovic kroonde zich in de 89ste minuut tot matchwinner en dat deed hij op prachtige wijze. De Servische invaller nam een afvallende bal ineens op de slof en schoot kiezelhard binnen (1-0). Daar had Twente niet meer van terug. Dat betekent dat de ploeg van Oosting een pas op de plaats moeten maken in de top van de Eredivisie. PSV en AZ zijn nog foutloos en blijven Twente voorlopig voor.