RKC sluit seizoen in stijl af met simpele winst op NEC

RKC Waalwijk heeft na de knappe thuisoverwinning op Vitesse vorige week opnieuw een zege geboekt. In Nijmegen werd NEC met 1-2 aan de kant gezet.

Er stond niets meer op het spel in de wedstrijd tussen NEC en RKC. Dat was bij de ploeg van trainer Alex Pastoor het meest te zien. RKC kwam al na zeven minuten op voorsprong door een hard schot van debutant Kenny Anderson.

Eenmaal op achterstand lukte het de thuisploeg ook niet om te overtuigen. RKC domineerde de wedstrijd, waardoor het spel zich merendeels afspeelde op de helft van NEC. In de tweede helft oogde NEC weliswaar iets gretiger, maar kwam het opnieuw nauwelijks tot kansen.

In de 48ste minuut kreeg doelman Gábor Babos een staande ovatie bij zijn wissel. De doelman verkast na het huidige seizoen naar NAC Breda, waardoor hij zijn laatste duel voor NEC speelde. Zijn vervanger Kalle Johnson moest enkele minuten na zijn invalbeurt al direct redding brengen.

Een kwartier na rust verdubbelde Florian Jozefzoon de score. Een zeer effectieve uittrap van keeper Jeroen Zoet belandde ver op de helft van NEC, waardoor hij Jozefzoon in staat stelde voor 2-0 te zorgen. In de blessuretijd redde Kevin Conboy met een trefzekere kopbal nog de Nijmeegse eer.

RKC eindigt het Eredivisie-seizoen 2012/13 op de veertiende plaats, terwijl NEC naar de teleurstellende vijftiende positie zakt.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.