RKC beëindigt dienstverband Lokhoff bij Excelsior

RKC Waalwijk heeft in twee wedstrijden afgerekend met Excelsior. Na de 2-1 uitzege van dinsdag had de ploeg van trainer Ruud Brood genoeg aan een 1-1 gelijkspel voor eigen publiek om de finales te bereiken.

RKC had tijdens de eerste wedstrijd pas in de laatste vijf minuten het verschil kunnen maken. De Waalwijkers bogen toen een 1-0 achterstand om in een 2-1 overwinning. In de tweede wedstrijd scoorde RKC als eerste.

Fred Benson werd in de 56ste minuut de diepte ingestuurd. De spits klopte zijn directe tegenstander Jeffrey Altheer op snelheid, omspeelde doelman Erwin Mulder en tikte de bal met links in het lege doel.

Nu was het de beurt aan Excelsior om terug in de wedstrijd te komen. De Kralingers scoorden slechts één keer. Leen van Steensel zette in de as van het veld een aanval op, liep zelf door en rondde af nadat hij de bal had teruggekregen van Robert Braber: 1-1.

Voor Excelsior was het gelijkspel onvoldoende voor een plaats in de volgende ronde. De uitschakeling betekent dat trainer Ton Lokhoff voor de laatste keer op de bank heeft gezeten bij de Rotterdamse club. Komend seizoen is Alex Pastoor hoofdcoach van Excelsior.

RKC, dat als tweede eindigde in de Jupiler League, neemt het in de finales van de Jupiler Play-Offs op tegen De Graafschap. De duels staan gepland voor 28 en 31 mei.