RKC maakt pas op valreep favorietenrol waar

RKC Waalwijk is dicht bij een plaats in de volgende ronde van de play-offs om promotie/degradatie. De nummer twee van de Jupiler League rekende op bezoek in Rotterdam in blessuretijd af met Excelsior: 1-2.

RKC maakte het zich onnodig moeilijk op Woudestein. De gasten kregen na 23 minuten een strafschop, maar die buitenkans was niet aan Ruud Berger besteed. De middenvelder schoot zwak in en doelman Erwin Mulder redde eenvoudig.

Excelsior bleef op de been en kwam in de 63ste minuut via Jeffrey Altheer zelfs op voorsprong. De van Feyenoord gehuurde middenvelder knalde van grote afstand een indirecte vrije trap langs doelman Jurgen Wevers: 1-0.

Die tussenstand bleef lang op het scorebord staan, tot de 85ste minuut. De eerste tegenslag voor Excelsior was de rode kaart voor Guyon Fernandez voor het uitdelen van een elleboogstoot. Een minuut later volgde de gelijkmaker van RKC. Wouter Gudde kopte raak na een hoekschop.

En in blessuretijd pakten de gasten zelfs nog de volle winst. Een afvallende bal belandde voor de voeten van Anton Jongsma en de aanvaller zorgde met een knap gedrukt schot voor 1-2.

Door het late doelpunt van Jongsma heeft RKC komende vrijdag voor eigen publiek genoeg aan een gelijkspel om de volgende ronde te halen. Excelsior moet winnen in Waalwijk om een derde beslissingswedstrijd af te dwingen.