Rijkhoff ontpopt zich op carnavalsmaandag tot MVV-plaaggeest

Jong Ajax had op carnavalsmaandag geen kind aan MVV Maastricht. Julian Rijkhoff had zich namens de Amsterdamse beloften verkleed als plaaggeest voor de Limburgse bezoekers, die geen moment in de wedstrijd kwamen. Jong AZ won de andere wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie.

Jong Ajax
Jong Ajax
3 - 0
MVV Maastricht

Rijkhoff opende de score na een kleine twintig minuten. De spits werd ook geen strobreed in de weg gelegd om aan te leggen, en dat deed hij vervolgens dodelijk: 1-0. Zijn eerste goal als Ajax-prof smaakte naar meer: amper vijf minuten later had hij zijn tweede er ook in liggen. Jaydon Banel schoot in. Doelman Romain Matthys kon wel pareren, maar Rijkhoff stond op de juiste plaats. Daarmee was het moeilijkste werk gedaan, vanaf drie meter was het scoren zelf geen uitdaging meer.

Op aangeven van Kian Fitz-Jim bepaalde Nassef Chourak de eindstand in de tweede helft op 3-0, een makkelijke avond voor Jong Ajax. De ploeg van Dave Vos had ook een sterke bezetting, met ook onder meer Anton Gaaei, Ahmetcan Kaplan en Sivert Mannsverk in de ploeg. MVV had weinig in de melk te brokkelen tijdens deze Vastelaovend-wedstrijd.

Nadat het Mooswief dinsdag omlaag is getrokken op het Vrijthof en het feest daarmee voorbij is, kan het team van Maurice Verberne zich op de volgende wedstrijd gaan richten. Jong PSV komt volgende week maandag naar De Geusselt, verbetering is gewenst om de plekken in de play-offs niet uit het oog te verliezen. Jong Ajax gaat vrijdagavond op bezoek bij hekkensluiter TOP Oss.

Jong FC Utrecht
1 - 2
Jong AZ
Jong AZ

Jong AZ heeft in een wedstrijd met liefst vier strafschoppen gewonnen op het veld van Jong FC Utrecht. Rickson van Hees miste er in de eerste helft een voor de thuisploeg, Nick Koster schoot raak namens AZ. Koster miste de derde elfmeter van de wedstrijd, en Silas Andersen schoot de vierde wél binnen voor Utrecht. Omdat Ro-Zangelo Daal in de tussentijd de 0-2 had gemaakt, gingen de punten mee naar Noord-Holland.