Rijkhoff maakt zijn eerste profdoelpunt in Nederland

Het eerste doelpunt van Julian Rijkhoff in het Nederlandse profvoetbal is een feit. De spits van Jong Ajax schoot zijn ploeg maandagavond tegen MVV Maastricht na een kleine twintig minuten op een 1-0 voorsprong.

Jong Ajax
Jong Ajax
3 - 0
MVV Maastricht

De negentienjarige frontman uit Purmerend kwam in balbezit halverwege de helft van de Limburgers en kreeg ruimte om aan te leggen. Dat deed de van Borussia Dortmund teruggekeerde aanvaller dan ook, vanaf een meter of twintig. De poging was niet eens overdreven hard, maar zo zuiver in de hoek dat doelman Romain Matthys het nakijken had.

Rijkhoff was in de gehele januarimaand het middelpunt van transferspeculatie. Uiteindelijk verleende Dortmund zijn medewerking en keerde hij terug bij de club waar hij een groot deel van de jeugdopleiding doorliep. In zijn eerste thuiswedstrijd is hij meteen van de nul af, en ruim tien minuten later verdubbelde hij zijn productie met een tweede goal.