Ribéry waarschuwt Bayern, Lewandowski voedt geruchten over vertrek

Reacties

Franck Ribéry heeft Bayern München gewaarschuwd. Volgens de Franse routinier doet zijn oude club er geen goed aan Robert Lewandowski te dwingen om zijn contract uit te dienen.

Ribéry waarschuwt Bayern, Lewandowski voedt geruchten over vertrek
© Pro Shots

Sinds Lewandowski zijn vertrekwens kenbaar heeft gemaakt, liet Bayern via directeuren Hasan Salihamidzic en Oliver Kahn weten dat een tussentijds vertrek van de Poolse topschutter niet bespreekbaar is. De Duitse recordkampioen is vast van plan om de 33-jarige aanvaller aan zijn tot 2023 lopende verbintenis te houden.

Volgens zaakwaarnemer Pini Zahavi is Bayern echter al 'geschiedenis' voor Lewandowski, die ook voor de nodige ophef op social media zorgde door zijn achtergrond op zijn Twitter-profiel te wijzigen. Daar staat hij niet langer afgebeeld in de clubkleuren van Bayern, maar is een afbeelding te zien waarop hij een Pools kledingmerk aanprijst.

De nieuwe profielachtergrond van Lewandowski, die de geruchten over een vertrek voedt.
De nieuwe profielachtergrond van Lewandowski, die de geruchten over een vertrek voedt.

Volgens Ribéry, tot zijn vertrek in 2019 ploeggenoot van Lewandowski en tegenwoordig actief voor Salernitana, moet Bayern zich niet te halsstarrig opstellen. 'Ze nemen zo'n groot risico. Een voetballer die wordt gedwongen te blijven, kan gefrustreerd en boos raken', vertelde de 39-jarige aanvaller aan Wirtualna Polska.

De Champions League-winnaar van 2013 hoopt daarom dat er een oplossing komt die alle partijen blij maakt. 'Ik snap de club, want het zal moeilijk zijn een nieuwe Lewandowski te vinden. We hebben het over de beste spits ter wereld van de laatste jaren, niemand verkoopt zo'n speler graag. Maar Lewandowski zoekt verandering.'

En gezien zijn staat van dienst verdient Lewandowski een afscheid door de voordeur, vindt Ribéry. 'Ik hoop daarom dat er een goede oplossing komt. Als Robert vertrekt, zal alles wat hij heeft gedaan voor Bayern niet in één klap teniet worden gedaan. En als Lewy zou vertrekken bij Bayern, zou Barcelona een goede keuze zijn.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer R. Lewandowski
Meer over R. Lewandowski
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.