Rel rond Verrips sleept zich voort: KV Mechelen wil transfersom

Reacties

KV Mechelen legt zich niet neer bij het vertrek van Michael Verrips naar Sheffield United. De Belgische club stapt naar de FIFA, omdat de Nederlandse doelman zijn contract eenzijdig heeft verbroken.

Rel rond Verrips sleept zich voort: KV Mechelen wil transfersom

Verrips maakte op Deadline Day transfervrij de overstap naar de Premier League-promovendus. De 22-jarige sluitpost meent in zijn recht te staan wegens de misstanden die bij KV Mechelen aan het licht zijn gekomen, maar Malinwa gaat niet akkoord met de gang van zaken. 'Een transfer van Michael is altijd bespreekbaar geweest, maar zijn entourage wil onder de transfersom uit. We ondernemen dan ook de nodige stappen bij de FIFA', stelt de club in een statement.

Mechelen schrijft in datzelfde bericht op de clubwebsite dat het bereid was mee te werken aan de transfer van Verrips naar Sheffield United, maar dat het pas woensdagavond een concreet bod ontving en dat zijn entourage de vele beloftes niet heeft waargemaakt. 'Ondanks contacten met Sheffield United trok de Engelse club donderdagmiddag het bod plots weer in om hem enkele uren later aan te kondigen als inkomende transfer van een vrije speler.'

En dat is tegen het zere been van de Belgische bekerwinnaar, die stelt dat Verrips de arbeidsovereenkomst ten onrechte eenzijdig heeft verbroken. Dat besluit nam de voormalig speler van PSV, FC Twente, Sparta Rotterdam en MVV Maastricht eind vorige maand, nadat KV Mechelen schuldig was bevonden aan matchfixing in de zaak Propere Handen. 'Krachtens het Belgische recht ben ik nu een speler die vrij is om zich aan te sluiten bij om het even welke club', was toen de uitleg.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer KV Mechelen
Meer over KV Mechelen
Meer M. Verrips
Meer over M. Verrips
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.