Verrips na Mechelen-rel aan de slag in Premier League

Reacties

Michael Verrips is dit seizoen te bewonderen in de Premier League. Na zijn geruchtmakende vertrek bij KV Mechelen vervolgt de 22-jarige Nederlandse doelman zijn loopbaan bij Sheffield United.

Verrips na Mechelen-rel aan de slag in Premier League

In de voorbereiding zorgde Verrips voor een rel door weg te blijven van de training van KV Mechelen. De doelman, die afgelopen seizoen een van de pijlers onder het succes was, liet Malinwa eerst in het duister tasten over de precieze reden. Later beriep Verrips zich op de matchfixingzaak waarvoor KV Mechelen is veroordeeld om zijn contract op te zeggen.

'Nu is het dus een juridische waarheid dat KV Mechelen en sommigen van zijn bestuurders de meeste zware misdaad in de sport hebben begaan: competitievervalsing. Ik acht deze fout dermate ernstig dat ze voor mij een verdere professionele samenwerking onmogelijk maakt: het spreekt voor zich dat ik gerechtigd ben om niet meer verbonden te willen zijn met een club die hiervoor gestraft is', meldde Verrips.

Sheffield United bericht dan ook dat Verrips transfervrij overkomt. 'Ik ben heel blij met het vertrouwen dat in me is uitgesproken. Hopelijk kan ik de mensen laten zien wat ik kan', meldt de keeper op de clubsite van Sheffield United. Verrips, die voor vier jaar tekende, kon in Nederland nooit doorbreken. De doelman stond onder contract bij FC Twente en Sparta Rotterdam en werd in het 2017/18 verhuurd aan MVV Maastricht.

Sheffield United versterkte zich op Deadline Day ook nog met Muhamed Besic. De middenvelder wordt voor de duur van een seizoen gehuurd van Everton.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.