Reims koestert zijn eigen Kanté: beloning voor Matusiwa

Reacties

Azor Matusiwa blijft Stade Reims voorlopig trouw. De 25-jarige middenvelder heeft bij de Franse club zijn contract verlengd tot medio 2027.

Reims koestert zijn eigen Kanté: beloning voor Matusiwa
© Pro Shots

Voor Matusiwa is de nieuwe verbintenis de bekroning van een sterk tweede seizoen in Frankrijk. De voormalige Nederlandse jeugdinternational was als basisspeler onbetwist bij de nummer elf van de Ligue 1. Hij scoorde hoog als het gaat om balveroveringen en intercepties. Niet voor niets werd Matusiwa in zijn periode bij Ajax al vergelijken met N'Golo Kanté.

Tot een doorbraak in Amsterdam kwam het nooit voor de controleur, die zich sterk ontwikkelde via De Graafschap en FC Groningen. Bij Reims heeft Matusiwa de progressie een vervolg gegeven. Zijn Franse club onderstreept bij de bekendmaking van de contractverlenging nog eens de grote ambities van de defensieve middenvelder: international worden. Mitchell van Bergen en Kaj Sierhuis zijn de twee andere Nederlanders in de selectie van Reims.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.