Regragui sluit WK-titel Marokko niet uit: 'Waarom zouden we niet mogen dromen?'

Reacties

Walid Regragui kijkt uit naar de achtste finale van dinsdag tegen Spanje. De bondscoach van Marokko reageerde tijdens zijn persconferentie ook op uitspraken van Noussair Mazraoui en de steun in Qatar.

Regragui sluit WK-titel Marokko niet uit: 'Waarom zouden we niet mogen dromen?'
© Pro Shots
Marokko
Marokko
ns
0 - 0
Spanje
Spanje

De voormalig back van Ajax zei na de tweede wedstrijd tegen België al dat zijn ploeg ver kan komen op dit toernooi. 'Voor het WK antwoordde ik al 'Marokko' op de vraag wie hier favoriet is. Zo moet je ook het toernooi ingaan, want anders ga je niks bereiken', stelde de geboren Leiderdorper.

Het zijn woorden die bondscoach Regragui alleen maar kan omarmen. 'Dat mag toch. Waarom zouden wij niet mogen dromen? Ik denk dat ook niet iedereen had verwacht dat wij onze poule op het WK zouden winnen', reageerde de trainer op de uitspraak van zijn speler.

Opponent Spanje
Om de wereldtitel te behalen, is een overwinning in de kwartfinale tegen Spanje noodzakelijk. En dat zal volgens de bondscoach zeker geen gemakkelijke opgave worden. 'We moeten ook realistisch zijn. Spanje speelt misschien wel het beste en mooiste voetbal van alle deelnemers van het WK hier in Qatar. Alleen hun middenveld al. Busquets speelt de bal naar Pedri en Pedri kaatst weer snel naar Gavi. Tik, tak, tik. Kom daar maar eens tussen.'

Aan het enthousiasme van de meegereisde fans ligt het in ieder geval niet. Marokko krijgt massaal support. 'We voelen de steun van heel Afrika. Na de uitschakeling van Senegal zijn wij het enige Afrikaanse land dat hier nog actief is. We kunnen dus niet alleen Marokko, maar heel Afrika trots maken.' Een plekje in de kwartfinale zou de eerste keer ooit zijn dat het land de laatste acht van een mondiale eindronde bereikt.

Toch predikt Regragui vooral kalmte bij zijn spelers en de Marokko-volgers. 'Mijn spelers weten wat ze kunnen bereiken en dat is goed. Aan de andere kant moet dat niet voor te veel druk en emotie zorgen. We moeten onze emoties onder controle houden. Alleen dan kunnen we ook tegen Spanje laten zien hoe goed we zijn', sprak hij zich uit de over de ontmoeting die dinsdag om 16.00 uur gepland staat.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Di 6 dec. 2022

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO. Nu 50% korting op VI PRO. De eerste 3 maanden voor slechts €4,99

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Marokko
Meer over Marokko
Meer Wereldkampioenschap
Meer over Wereldkampioenschap
Meer N. Mazraoui
Meer over N. Mazraoui
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.