'Realistisch' Wales niet op oorlogssterkte tegen Oranje

Reacties

Bondscoach Rob Page van komend Oranje-tegenstander Wales is niet van plan om zijn sterkste elftal op te stellen voor de interland tegen het Nederlands elftal. Enkele dagen geleden moesten de Welshmen nog alles geven om een WK-ticket in de wacht te slepen.

'Realistisch' Wales niet op oorlogssterkte tegen Oranje
© Pro Shots
Wales
Wales
1 - 2
Nederland
Nederland

Terwijl de Nederlanders al twee dagen aan het nagenieten waren van de ruime zege op België, moest Wales vol aan de bak tegen Oekraïne om als laatste Europese deelnemer WK-deelname veilig te stellen. Het werd in Cardiff een spannende strijd, die uiteindelijk door Wales gewonnen werd.

Page weet dat zijn spelers diep moesten gaan en dat zorgt ervoor dat Wales waarschijnlijk niet op oorlogssterke aantreedt tegen Oranje. 'Is het realistisch om weer het maximale te vragen van de ervaren spelers? Waarschijnlijk niet, nee', stelde de in onzekerheid verkerende bondscoach op het persmoment in Cardiff.

'Als je kijkt naar hoe belangrijk de wedstrijd was en de emoties die daarbij kwamen kijken, dan kost dat veel energie', weet Page. 'We moeten er slim mee omgaan en tegelijkertijd een goed team samenstellen. Het zal een mix worden', doelt hij op de ervaring van zijn basisopstelling. 'We moeten een balans zien te vinden. We kunnen niet alleen jonge spelers opstellen op dit niveau. We willen ook wedstrijden winnen.'

Zeker met de eerste WK-kwalificatie in 64 jaar op zak is het voor Wales belangrijk om zich op hoog niveau voor te bereiden op het mondiale eindtoernooi in Qatar. 'We willen het opnemen tegen de beste landen van Europa en van de wereld. Nederland, België en Polen vallen zeker in die categorie', doelt bondscoach Page op de tegenstanders in de Nations League. 'Daar willen we ons mee meten. Deze wedstrijden zijn nuttig voor ons. We kunnen jongere spelers aan de weerstand laten wennen.'

Wales heeft er inmiddels al twee interlands opzitten in juni. Vorige week woensdag was Polen de tegenstander in de eerste groepswedstrijd in Groep 4 van de Nations League A, Wales verloor met 1-2.

UEFA Nations League

Stand League A Groep 4 UEFA Nations League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Nederland
6
5
1
0
14-6
+8
16
2
België
6
3
1
2
11-8
+3
10
3
Polen
6
2
1
3
6-12
-6
7
4
Wales
6
0
1
5
6-11
-5
1
* Actueel tot en met 2 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.