Real Madrid ruimt selectie verder op: Hernández naar AC Milan

Reacties

Theo Hernández heeft Real Madrid ingeruild voor AC Milan. Het betreft alweer de derde uitgaande miljoenentransfer voor De Koninklijke en er lijken binnenkort nog wat spelers te vertrekken.

Real Madrid ruimt selectie verder op: Hernández naar AC Milan

Zo hoopt Real Madrid Dani Ceballos en James Rodríguez van de hand te doen. Daarnaast worden Keylor Navas en Gareth Bale veelvuldig in verband gebracht met andere clubs. Eerder vertrokken Mateo Kovacic en Diego Llorente al bij Los Blancos. Beide middenvelders brachten respectievelijk 45 en veertig miljoen euro in de clubkas. Raúl de Tomás werd voor 20 miljoen euro verkocht aan Benfica.

Hernández levert Real Madrid 24 miljoen euro op. De Spaanse Fransman kon nooit echt imponeren in Estadio Santiago Bernabéu nadat hij in 2017 voor dertig miljoen euro overkwam van stadgenoot Atlético Madrid. Waar hij in zijn eerste seizoen nog af en toe speelde, kwam hij in zijn tweede seizoen niet in de plannen voor van trainer Julen Lopetegui, waarna een verhuurperiode aan Real Sociedad volgde.

Met de transfer van de linksback liggen de totale transferinkomsten deze zomer inmiddels op zo'n 129 miljoen euro. De Madrilenen liggen dan ook op koers om hun eigen record te breken van zomerse transferinkomsten. Dat record van 130 miljoen euro stamt uit 2018, maar van dat bedrag is 117 miljoen euro op het conto te schrijven van Cristiano Ronaldo, die naar Juventus vertrok.

Met al deze transfers lijkt Real Madrid budgettaire ruimte zoeken om de selectie nog van wat impuls te voorzien. De Koninklijken worden de laatste tijd dan ook veel in verband gebracht met nieuwe toptransfers. Zo zouden Donny van de Beek en Paul Pogba hoog op het lijstje van Zinedine Zidane staan.

Real Madrid is deze zomer al bijzonder bedrijvig op de transfermarkt. Er werd met vele miljoenen gesmeten om Eden Hazard, Luka Jovic, Éder Militão, Ferlan Mendy en Rodrygo vast te leggen. Met dit vijftal hoopt Real Madrid het afgelopen seizoen zo snel mogelijk te vergeten. Met een derde plaats in La Liga én een pijnlijke uitschakeling in de tweede ronde van de Champions League tegen Ajax was 2018/19 uitermate teleurstellend voor de 33-voudig landskampioen.

'Van de Beek is de goedkopere Pogba, Real Madrid mist zo'n type'

Bekijk hier al onze video's
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.