Real Madrid ontsnapt tegen laagvlieger en voorkomt crisis

Real Madrid heeft op bezoek bij Alavés een moeizame overwinning geboekt (1-2). Jongeling Dani Ceballos bleek de reddende engel voor trainer Zinedine Zidane en zijn mannen.

De Koninklijke was de competitie bijzonder matig begonnen. De Spaanse grootmacht pakte slechts acht punten in de vijf voorgaande wedstrijden, waarbij midweeks zelfs werd verloren van Real Betis. Eerder speelde het al gelijk tegen Valencia (2-2) en Levante (1-1). Opvallend genoeg vond al dit puntenverlies plaats in eigen huis.

De bezoekers begonnen overtuigend en dat leidde tot een vroege treffer. Na tien minuten was het Ceballos die trefzeker was. De 21-jarige middenvelder, die zijn basisdebuut maakte voor de Madrilenen, schoot de bal van binnen het strafschopgebied hard en tegendraads achter doelman Fernando Pacheco: 0-1 voor Real.

De regerend landskampioen kreeg daarna nog enkele kansjes, maar tot doelpunten leidde dat niet. Vooral Cristiano Ronaldo leek zijn vizier niet op scherp te hebben staan, al kreeg hij ook enkele flinke trappen te verduren. Vijf minuten voor de rust was het echter Manu García die de gelijkmaker op het bord zette. De aanvaller van Alavés kopte een voorzet van Munir fraai binnen.

Heel lang kon de thuisploeg niet genieten van de treffer, die overigens de eerste voor de club was in de competitie dit seizoen. Drie minuten later was namelijk wederom Ceballos trefzeker, ditmaal schoof hij een bal met wat mazzel achter Pacheco, waardoor de 1-2 vlak voor de theepauze een feit bleek.

In de tweede helft ging het spel op en neer. De grootste kansen waren echter voor Alavés, waar middenvelder Alfonso de bal keihard op de lat schoot in de zeventigste minuut. Enkele minuten later schoot de pechvogel de bal ook nog op de binnenkant van de paal. Sergio Ramos zag tussendoor nog een treffer afgekeurd worden omdat hij een overtreding zou hebben gemaakt. In de slotfase kwam de zege echter niet meer in gevaar.

Door de overwinning heeft Real elf punten verzameld in zes duels, waardoor de achterstand op koploper Barcelona vier punten bedraagt. De Catalanen komen echter zaterdagavond nog in actie tegen Girona. Alavés blijft met nul punten troosteloos onderaan staan.