Zidane verbijsterd na pijnlijke nederlaag Real Madrid

Reacties

Real Madrid maakte woensdagavond voor het eerst in 73 officiële duels geen doelpunt. Dat kwam De Koninklijke direct duur te staan: Real Betis ging er in Santiago Bernabéu met een 0-1 zege vandoor. Trainer Zinedine Zidane kon het nauwelijks geloven.

Zidane verbijsterd na pijnlijke nederlaag Real Madrid

Het duel met Betis stond vooraf in het teken van de rentree van Cristiano Ronaldo, normaal een absolute garantie voor doelpunten. Maar ook de Portugees kreeg de bal er, ondanks twaalf doelpogingen, niet in. In de 93ste minuut verzorgde Antonio Sanabria het deksel op de neus voor de gemiste kansen.

'De sfeer in de kleedkamer was erg slecht', vertelde Zidane achteraf. 'De bal wílde er gewoon niet in, ongelooflijk. We hebben 26 of 27 kansen gehad vandaag, maar hij wilde er niet in', sprak de Fransman zijn ongeloof uit tegenover Marca. 'We hebben niet eens zo'n slechte wedstrijd gespeeld. Het was ook niet heel goed, maar zeker niet slecht.'

Door het missen van al die kansen kon Sanabria in de extra tijd de eerste matchwinner voor Betis in Santiago Bernabéu worden sinds Finidi George in 1998. 'We moeten ermee leven', reageerde Zidane, die dit seizoen nog geen enkele van de drie thuiswedstrijden wist te winnen met Real. 'Onze start van de competitie in eigen huis is niet goed genoeg. Dat hadden we niet verwacht, maar we kunnen het niet veranderen. We moeten rustig blijven.'

De achterstand van Real op Barcelona is inmiddels opgelopen naar zeven punten. 'Waar we wel invloed op hebben is onze volgende thuiswedstrijd. We gaan alles geven om die te winnen.' Eerst wacht voor de Madrilenen komende zaterdag nog een uitwedstrijd tegen Alavés, op 1 oktober is Espanyol de tegenstander in het Bernabéu.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.