Ronaldo-rentree draait uit op nieuwe deceptie voor Real Madrid

Reacties

Real Madrid is tegen Real Betis voor het eerst sinds 73 wedstrijden niet tot scoren gekomen. Ook de teruggekeerde Cristiano Ronaldo kon het verschil niet maken in de wedstrijd en in de slotfase ging het zelfs nog volledig mis voor de thuisploeg (0-1). 

Ronaldo-rentree draait uit op nieuwe deceptie voor Real Madrid

Real Madrid kon eerder in het nog prille seizoen in eigen huis in de competitiewedstrijden tegen Levante en Valencia het verschil al niet maken. Door dat puntenverlies was de druk voor de uitwedstrijd tegen Real Sociedad afgelopen zondag al behoorlijk toegenomen, maar tegen de Basken werd met 1-3 gewonnen. De zorgen leken weg, zeker omdat Ronaldo tegen Betis zijn rentree maakte in de Primera División na het uitzitten van de schorsing die hij opliep tegen Barcelona bij het eerste duel in de strijd om de Spaanse Super Cup.

Niet alleen bij Ronaldo was de afwerking wat roestig woensdagavond. De Madrilenen creëerden kans na kans en namen het doel van Antonio Adán in de eerste helft al veertien keer onder vuur. De doelman die in de tijd van José Mourinho Real-legende Iker Casillas nog uit het Madrileense doel verdreef, hield het zwakkere Betis lang overeind.

De druk nam alsmaar toe, met kunst- en vliegwerk probeerden de bezoekers Real weg te houden van de gevarenzone. Op de counter was de ploeg uit Sevilla intussen wel degelijk gevaarlijk. Zo dook Francis Guerrero na slap handelen van Marcelo alleen op voor Keylor Navas. De kans ging verloren voor Betis, dat met invaller Andrés Guardado in het laatste halfuur massaal de defensieve stellingen innam.

Het doelgebied van Betis werd een schiettent. Dani Carvajal raakte de paal, Cristiano Ronaldo claimde een strafschop na een hoogstaand één-tweetje met Bale en Toni Kroos zag zijn afstandsschot het doel op een haar na missen. Het was code rood bij de middenmoter, waar Adán uitgroeide tot de held van de avond. De geboren Madrileen tikte de bal met een uiterste reflex tegen de paal na een hakbal van Bale uit een voorzet vanaf rechts. Zo zat het de Welshman ook niet mee. Dichter bij zijn eerste goal in Madrid sinds zeven maanden was hij sinds zijn blessureproblemen niet geweest.

Het moment waarop Antonio Adán een prachtgoal van Gareth Bale voorkwam.

Met Marco Asensio, Lucas Vázquez en Borja Mayoral had Zinedine Zidane inmiddels drie offensieve spelers ingebracht. Vaak bezweken de kleinere ploegen nog in Estadio Santiago Bernabéu als de druk het hoogst was, maar dit keer niet Betis. In de negentigste minuut leek zelfs de ultieme beloning te komen voor de vechtlust van de bezoekers. Antonio Sanabria gaf het laatste zetje na een schot van Guardado, maar deed dat in buitenspelpositie. De goal werd afgekeurd. Het was uitstel van executie voor Real, want in de blessuretijd zorgden de bezoekers alsnog voor een sensationeel einde. Sanabria kopte raak en maakte het drama voor Real Madrid zo compleet: 0-1.

De bijna eindeloze doelpuntenreeks van Real Madrid is zo ook ten einde. Tegen Sociedad evenaarde het de serie van Santos door voor de 73ste keer op rij te scoren in een duel. De Madrilenen moeten nu opnieuw beginnen op jacht naar het record van River Plate (96). Erger voor Zinedine Zidane is dat de achterstand op koploper Barcelona inmiddels al zeven punten bedraagt.

Overige uitslagen:
Leganes - Girona 0-0
Deportivo La Coruña - Alavés 1-0
Sevilla - Las Palmas 1-0

Lees hier het verslag van Athletic de Bilbao versus Atlético Madrid (1-2). 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.