Fenomenale Messi-show bij klinkende zege Barcelona

Lionel Messi heeft tegen Eibar andermaal bewezen dat hij zo vroeg in het seizoen al in grootse doen is. De Argentijn was ook voor de Basken ongrijpbaar en vertolkte met een vierklapper de hoofdrol bij de 6-1 zege.

Door een hamstringblessure staat Ousmane Dembélé maanden aan de kant en de met een lichte vormcrisis kampende Luis Suárez was er dinsdagavond in de basis ook al niet bij. Bij afwezigheid van steraanvallers aan zijn zijde waren de ogen nog meer gericht op Messi. Ook bij Eibar, maar er was geen houden aan.

In de twintigste minuut mocht Messi al aanleggen vanaf elf meter bij een door Nelson Semedo versierde strafschop. De rechtsback ging na een duwtje naar de grond in het strafschopgebied en zag zijn befaamde collega het buitenkansje vervolgens koeltjes benutten met een soort van stiftbal.

In tegenstelling tot Messi heeft Paulinho nog alles te bewijzen in Camp Nou. De Braziliaan werd deze zomer met scepsis ontvangen door de Catalaanse aanhang en des te prettiger was het voor hem dat hij voor de tweede achtereenvolgende wedstrijd scoorde. Tegen Getafe zorgde de middenvelder als invaller nog voor de bevrijdende 1-2, nu kopte hij in de 38ste minuut overtuigend raak uit een hoekschop: 2-0.

Zo was het na de eerste helft al een kwestie van de schade beperken voor de bezoekers. Maar iedere keer als Messi aanzette, dreigde het opnieuw mis te gaan. Uit een rebound na een schot van de uitblinker schoot Denis Suárez raak voor de 3-0. Eibar zorgde enkele minuten later even voor stilte in Camp Nou, maar de goal van Sergi Enrich was slechts een onderbreking van de Messi-show en bracht allerminst de spanning terug.

Bij afwezigheid van Luis Suárez en Ousmane Dembélé speelde Gerard Deulofeu als rechtsbuiten, Lionel Messi als spits en Denis Suárez als hangende linksbuiten.

Met een feilloze schuiver in de linkerhoek bracht de man van de wedstrijd de marge kort na de tegengoal alweer op drie. Tegen beter weten in zocht Eibar zo nu en dan nog naar de aanval en zette het druk op de helft van Barcelona. Daardoor werd de middenmoter alleen maar kwetsbaarder. Uit een counter maakte Messi na een goede combinatie met Paulinho zijn derde doelpunt van de avond. Het was al zijn tweede hattrick van het seizoen en in totaal zijn 28ste in de Spaanse competitie. Alleen Cristiano Ronaldo (32) mocht vaker met de wedstrijdbal naar huis na een wedstrijd in La Liga.

Messi was nog niet klaar met Eibar. In de 88ste minuut volgde zijn slotakkoord en dat van Barcelona. Aleix Vidal stoomde op over de rechterflank en de topscorer van Spanje stond wederom op de goede plek om het af te maken. Na de 6-1 staat Messi op negen goals uit vijf wedstrijden in het nieuwe Primera División-seizoen.

Barcelona gaat in de competitie comfortabel aan de leiding met vijftien punten uit vijf duels. Real Madrid, waar Ronaldo woensdagavond terugkeert na een schorsing, moet woensdagavond wederom in de achtervolging zo vroeg in het seizoen. Real Betis is de tegenstander in de Spaanse hoofdstad (aftrap 22.00 uur).

Valencia - Málaga 5-0
Valencia is na vijf speelronden nog altijd zonder nederlaag. In Estadio Mestalla was Málaga geen partij voor de ploeg van Marcelino. Simone Zaza kreeg van de coach weer een kans in de basis nadat hij zaterdag in de derby bij Levante (1-1) werd gepasseerd en groeide uit tot de uitblinker. Na het openingsdoelpunt van Santi Mina maakte de Italiaan een hattrick. Rodrigo bepaalde tegen de hekkensluiter de eindstand op 5-0 namens de nummer drie van Spanje.