Real Madrid ontsnapt bij dapper Numancia

Real Madrid is in het spoor van Barcelona gebleven maar gemakkelijk ging het opnieuw niet. Uit tegen nummer laatst Numancia redde eerst Iker Casillas en later David Beckham de Madrilenen (1-2).

Casillas voorkwam in de eerste helft dat Numancia niet op voorsprong kwam. De doelman van Real Madrid stopte een strafschop van Luis Tevenet, die mocht aanleggen nadat Iván Helguera een lichte overtreding maakte op Miguel López.

Numancia was sowieso de meest gevaarlijke ploeg. Real had dan wel veel de bal maar creëerde hoegenaamd niets omdat het volhardde in alleen door het overvolle centrum aan te vallen.

Na rust zette Beckham de wedstrijd op zijn kop. De Engelse middenvelder verraste Numancia-doelman Alvaro Núñez door van ver een vrije trap direct op doel te schieten. In de thuiswedstrijd was Beckham ook al beslissend op die manier.

In de slotfase liep Real nog uit naar 0-2. Michael Owen gaf de assist, Michel Salgado maakte het af. Numancia deed vlak voor tijd nog wat terug toen Miguel López raak kopte maar de laagvlieger uit de Primera División kwam tijd te kort om nog langszij te komen.

Met de zwaarbevochten zege heeft Real Madrid het verschil met Barcelona weer tereuggebracht tot zeven punten in het voordeel van de Catalanen.