Real Madrid met Gouden Bal-winnaar Ronaldo ronde verder

Mede dankzij een doelpunt van Cristiano Ronaldo heeft Real Madrid zich eenvoudig geschaard bij de laatste acht in de strijd om de Copa del Rey. Osasuna werd met 2-0 verslagen, nadat ook thuis al was gewonnen.

De Koninklijke reisde met een 2-0 zege uit de heenwedstrijd en de kersverse Gouden Bal-winnaar af naar Pamplona, waar Cristiano Ronaldo ook meteen van zich liet spreken. Twee dagen na zijn uitverkiezing tot Wereldvoetballer van het Jaar 2014 zette de Portugese aanvaller zijn ploeg op het goede spoor door na 21 minuten de score te openen.

Maar daarbij kreeg hij wel hulp van Osasuna-doelman Andrés Fernández, die enorm in de fout ging bij de vrije trap van Cristiano Ronaldo. De bal zwabberde via zijn vuisten door zijn eigen benen . Op dat moment moest de thuisclub nog vier keer scoren om de kwartfinale van het bekertoernooi te bereiken. Maar keeper Iker Casillas, die in de Primera División tweede keus is achter Diego López, kreeg nauwelijks iets te doen in het Estadio El Sadar.

In de 56ste minuut bepaalde Ángel di María - na goed voorbereidend werk van Jesé - de eindstand op 0-2. Real Madrid eindigde de wedstrijd overigens met negen man, aangezien Fábio Coentrão met twee gele kaarten van het geld werd gestuurd en invaller Álvaro Morata geblesseerd van het veld ging, terwijl trainer Carlo Ancelotti al drie keer had gewisseld.

In de kwartfinale van het toernooi om de Copa del Rey treft Real Madrid Espanyol, dat Alcorcón uitschakelde in de achtste finale. Die wedstrijden worden ook in januari afgewerkt.