Bescheiden winst Real om Copa, Ronaldo houdt kruit droog

Real Madrid heeft een goede uitgangspositie na de overwinning op Osasuna in de achtste finale van het toernooi om de Copa del Rey. In Madrid waren De Koninklijken met 2-0 te sterk.

Real Madrid is bezig aan een productief seizoen. Voorafgaand aan het bekerduel met Osasuna stond de teller op 74 doelpunten na 26 officiële wedstrijden. De Madrilenen scoorden tot dusver 52 keer in de Primera División, twee keer in het bekertoernooi en twintig keer in de Champions League.

Ook donderdagavond slaagde de ploeg van trainer Carlo Ancelotti erin om tot scoren te komen. Dat de uitslag slechts 2-0 was lag voornamelijk aan Real zelf. Cristiano Ronaldo, Asier Illarramendi en Gareth Bale kregen opgelegde kansen, terwijl de doelpuntenmakers Karim Benzema en Jesé mogelijkheden hadden om hun productie te verdubbelen.

Namens de thuisploeg opende Benzema de score tegen Osasuna. Uit de vrije trap van Luka Modric kopte de Franse aanvaller na negentien minuten beheerst binnen: 1-0. Pas na een uur werd de score opgevoerd. Na een flitsende aanval via Ronaldo, Benzema en met Jesé als eindstation werd de 2-0 op het scorebord gezet.

Lang kon de twintigjarige aanvaller niet genieten. De ongelukkige Jesé moest een paar minuten na zijn doelpunt geblesseerd het veld verlaten. Real Madrid moet op 15 januari in Pamploma de voorsprong verdedigen in de return bij Osasuna.