Real Madrid blijft winnen ondanks brutale start Mallorca

Hoewel Real Madrid in de thuiswedstrijd tegen Real Mallorca twee gezichten had, heeft het desondanks met 5-2 gewonnen. Dat het de lopende zegereeks in de Primera Divisón verlengde tot zes duels was echter niet zo vanzelfsprekend als de uitslag doet vermoeden.

Real Madrid stak de laatste weken juist nog in uitstekende vorm getuige de vijf competitieoverwinningen op rij, maar tegen Real Mallorca was daar in de eerste helft niets van te zien. De eilandclub kende tot dusver een opleving in de maand maart door na een zegeloze serie van acht wedstrijden zowel Granada als Sevilla met 2-1 te verslaan.

Mallorca trad het duel met De Koninklijke daardoor vol vertrouwen tegemoet en nam al in de zesde minuut brutaal te leiding. Nadat Giovani dos Santos even daarvoor al een waarschuwingsschot had gelost, liet Emiliano Nsue Real-doelman Diego López kansloos door een voorzet van Giovani in de verre hoek te koppen en zo zijn eerste treffer van dit seizoen te maken (foto onder).

Hoewel Gonzalo Higuaín de stand na een kwartier gelijk trok door op aangeven van gelegenheidsmiddenvelder Pepe voor een leeg doel binnen te tikken, ging Real toch met een achterstand rusten. Want Mallorca bleef brutaal de aanval zoeken en dat werd in de 21ste minuut beloond toen Alejandro Alfaro na een corner van Giovani de 1-2 op het scorebord kopte. Waar Mallorca voor rust nog aanspraak maakte op een derde goal bij twee kopkansen voor Alan Hutton, was Real na rust plotseling weer heer en meester in het eigen Santiago Bernabéu. Dat had alles te maken met het gedurfde wisselbeleid van trainer José Mourinho, die Karim Benzema en Mesut Özil het veld in stuurde ten koste van Álvaro Arbeloa en Álvaro Morata.

Vooral Özil was belangrijk, want hij had in de 52ste minuut met een op maat aangesneden hoekschop een aandeel in de gelijkmaker van Cristiano Ronaldo en was vijf minuten later ook de architect bij de 4-2 van Higuaín, die opnieuw voor leeg doel kon scoren en zijn seizoentotaal daarmee opschroefde naar elf competitietreffers.

Ook voor Luka Modric was een hoofdrol weggelegd. De Kroatische middenvelder haalde twee minuten na de 2-2 van Ronaldo verwoestend uit van buiten het strafschopgebied en had Real zo weer op voorsprong gebracht.

Zo won Real ondanks de valse start toch nog vrij eenvoudig dankzij het sterke eerste kwartier na rust. Hoopgevend was bovendien dat De Koninklijke ditmaal wel zorgvuldig omsprong met de geboden kansen. Want in blessuretijd tekende invaller Benzema voor de 5-2 eindstand.

Real blijft tweede met een ruime achterstand van tien punten op Barcelona, dat zondagavond nog in actie komt tegen Rayo Vallecano. Het dappere Mallorca blijft op de achttiende plaats staan maar zal in de strijd tegen degradatie hoop putten uit de goede eerste helft in Bernabéu.

Overige uitslagGetafe - Athletic de Bilbao 1-0

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.