Real-fan Boateng loog over Messi: 'Anders had ik niet voor Barça kunnen spelen'

Reacties

Je zou het bijna vergeten, maar Kevin-Prince Boateng (36) speelde vier jaar geleden een blauwe maandag voor Barcelona. Rondom zijn transfer naar de Catalanen loog de Ghanees over wie hij op dat moment de beste speler ter wereld vond.

Real-fan Boateng loog over Messi: 'Anders had ik niet voor Barça kunnen spelen'
© Pro Shots
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je in deze rubriek.

Boateng kwam in januari 2019 verrassend op huurbasis over van Sassuolo als back-up voor Luis Suárez. Bij zijn aankomst in Barcelona moest de inmiddels gestopte aanvaller liegen om niet meteen het middelpunt te worden van een controverse, terwijl zijn transfer destijds toch al de nodige wenkbrauwen deed fronsen. 'Ik weet nog dat ze me na mijn komst meteen vroegen wie de beste speler ter wereld was. Ik moest wel zeggen dat het Lionel Messi was. Het was een van de grootste leugens uit mijn leven', vertelde Boateng in de podcast van voormalig Manchester United-verdediger Rio Ferdinand.

Ronaldo had eerder dat seizoen de overstap gemaakt van Real Madrid naar Juventus en Messi was nog 'gewoon' aanvoerder van Barcelona. Gezien de status van de Argentijn in Camp Nou voelde Boateng zich voor het blok gezet. 'Normaal gesproken vertel ik altijd de waarheid, maar ik loog omdat het de enige manier was om voor Barcelona te kunnen spelen. Ik was in mijn tienerjaren altijd supporter van Real Madrid. Ik bewonder Cristiano Ronaldo, maar ze zeiden dat ik dit wel moest zeggen als ik aan spelen wilde toekomen', aldus Boateng, die uiteindelijk tot vier duels kwam voor Barcelona.

Bekijk hier al onze video's
Meer L. Messi
Meer over L. Messi
Meer Cristiano Ronaldo
Meer over Cristiano Ronaldo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.