Barcelona maakt melding van verrassende komst Boateng

Reacties

Kevin-Prince Boateng maakt per direct de overstap naar Barcelona. De Catalanen nemen de 31-jarige Ghanees op huurbasis over van Sassuolo.

Barcelona maakt melding van verrassende komst Boateng

Boateng is aangetrokken als de back-up voor Lionel Messi en Luis Suárez. Hij geldt als de opvolger van Munir El Haddadi, die eerder deze maand naar Sevilla vertrok. De afgelopen maanden werden de Catalanen met vele spitsen in verband gebracht, maar de naam van Boateng viel pas maandagmiddag. Dit gerucht bleek te kloppen.

De transfer van Boateng naar Barcelona is opvallend. De 31-jarige Ghanees speelde pas sinds de zomer voor de Italiaanse middenmoter Sassuolo, waar hij dit seizoen vier competitietreffers maakte. De aanvaller tekende afgelopen zomer een contract tot medio 2021 bij de Serie A-club, die hem het komende half jaar verhuurt aan Barça. De Catalanen hebben in de zomer de mogelijkheid om Boateng voor acht miljoen euro te kopen. 

Boateng heeft goede herinneringen aan Barcelona. Hij stond in totaal acht keer tegenover zijn nieuwe werkgever, onder meer namens AC Milan. Met name in die wedstrijden maakte hij indruk met spectaculaire doelpunten. Zijn transfer naar Barça betekent voor Boateng tevens een terugkeer in Spanje, waar hij eerder voor Las Palmas speelde. Hij wordt dinsdag gepresenteerd in Camp Nou. 

Barcelona wordt de elfde club in de carrière van Boateng, die eerder speelde voor Hertha BSC, Tottenham Hotspur, Borussia Dortmund, Portsmouth, Genoa, Schalke 04, Eintracht Frankfurt en dus Las Palmas, Milan en Sassuolo.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.