Rangers-manager verwacht geen nieuwe busproblemen bij Philips Stadion

Reacties

Rangers FC-manager Michael Beale verwacht niet dat de spelersbus van de Schotse club vanavond op dezelfde manier wordt ontvangen bij het Philips Stadion als vorig seizoen. Toenmalig Rangers-manager Giovanni van Bronckhorst was destijds witheet.

Rangers-manager verwacht geen nieuwe busproblemen bij Philips Stadion
PSV
PSV
5 - 1
Glasgow Rangers
Glasgow Rangers

De bus van Rangers werd vorig jaar augustus, toen eveneens voor de return van de play-offs van de Champions League, een kwartier opgehouden door PSV-supporters. Van Bronckhorst was toen niet te spreken over de wijze waarop PSV de aankomst bij het stadion had georganiseerd voor de gasten uit Schotland.

Beale laat weten dat er overleg is geweest tussen Rangers en PSV over de gang van zaken van vorig jaar. 'Op de achtergrond zijn daar tussen de clubs gesprekken over gevoerd', aldus de manager van Rangers op de persconferentie. 'Er was destijds een probleem met een van de bussen, maar dat zal bij die avond blijven.'

'We verwachtingen geen nieuwe problemen. PSV speelt al jaren Europees voetbal en is een high-quality club. We vertrouwen erop dat ze alles goed hebben georganiseerd', vertelde Beale, die dinsdag al aangaf vrijwel geen personele problemen te hebben voor de return in Eindhoven.

Bende van Beale
Voormalig Rangers-captain Barry Ferguson hoopt dat The Gers net als vorig seizoen PSV op weg naar de groepsfase van de Champions League kunnen uitschakelen. 'Ik vond het altijd geweldig om de underdog te zijn met Rangers en de bende van Beale kan de vrees van PSV voor een nieuwe uitschakeling uitbuiten en zout in oude wonden wrijven', aldus Ferguson in Daily Record.

'Ik heb in het Philips Stadion gespeeld en het kan een intimiderende omgeving zijn, maar als PSV het heft niet in handen neemt, wordt het publiek onrustig en dat kan ook invloed hebben op de spelers. Ik ken de mentaliteit van Nederlandse clubs en spelers. Ze denken dat ze de grote favorieten zijn: laat ze dat maar denken', verklaart Ferguson, van 1997 tot 2003 en 2005 tot 2008 middenvelder bij Rangers.

Cruciale week
Steven Thompson, tussen 2003 en 2006 aanvaller van Rangers, voert de druk op bij Beale. 'Dit wordt voor hem de belangrijkste week in zijn trainerscarrière', zegt Thompson tegen de BBC. Rangers speelt komend weekend tegen Celtic. 'Het bereiken van de Champions League van vorig seizoen was geweldig voor alle fans en de club, maar die euforie verdween heel snel door de vernederende resultaten in de groepsfase.'

Mogelijke opstelling Rangers FC: Butland; Tavernier, Goldson, Souttar, Barisic; Cifuentes, Jack, Raskin; Cantwell; Sema en Dessers

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.