Rangers blijft onoverwinnelijk onder Van Bronckhorst

Reacties

Giovanni van Bronckhorst blijft de zeges aaneenrijgen bij Rangers FC. Zaterdagmiddag ging het niet bepaald van harte, maar ook Dundee United werd opzij gezet in de Schotse Premier League.

Rangers blijft onoverwinnelijk onder Van Bronckhorst
Glasgow Rangers
Glasgow Rangers
1 - 0
Dundee United
Dundee United

Op 21 november zag Van Bronckhorst vanaf de tribune hoe Rangers FC zich liet verschalken door Hibernian in het League Cup-toernooi, maar met de 106-voudige Oranje-international langs de lijn draait de Europa League-deelnemer als een tierelier. Vóór het bezoek van Dundee United was Rangers FC bezig aan een serie van zeven ongeslagen duels: zes zeges en één gelijkspel.

Vanzelfsprekend gold de landskampioen ook als favoriet tegen Dundee United, dat een aantal spelers miste door een corona-uitbraak. In de eerste helft hielden de bezoekers echter razendknap stand. Rangers FC dwong nauwelijks mogelijkheden af, vooral omdat er in een te laag tempo werd gespeeld en er weinig creativiteit aan de dag werd gelegd.

Na de hervatting stelde Rangers FC doelman Trevor Carson vaak op de proef, maar de sluitpost van Dundee United keepte uitstekend. Ook Carson had evenwel geen antwoord op de strafschop van James Tavernier, die na ruim zeventig minuten mocht aanleggen na hands van Scott McMann. Daarbij bleef het op Ibrox.

Door de zege neemt Rangers FC een voorsprong van zeven punten op Celtic, dat nog wel een wedstrijd tegoed heeft. De andere 'eeuwige topclub' in Schotland duelleert zondag met Hibernian in de finale van het League Cup-toernooi.

Premiership

Stand Premiership 2021/2022

Schotland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Celtic
33
26
4
3
78-19
+59
82
2
Glasgow Rangers
33
23
7
3
67-27
+40
76
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Rangers FC
Meer over Rangers FC
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.