Van Bronckhorst ziet blamage Rangers in strijd om League Cup

Reacties

Rangers FC is zondag de finale van de Schotse League Cup op pijnlijke manier misgelopen. Onder toeziend oog van aankomend manager Giovanni van Bronckhorst zorgde Hibernian voor een stunt.

Van Bronckhorst ziet blamage Rangers in strijd om League Cup
© Pro Shots

Van Bronckhorst volgde het duel op Hampden Park vanaf de tribune. De oud-international, die donderdag werd aangesteld als opvolger van Steven Gerrard, moet vanwege de nog ontbrekende werkvergunning nog wachten voor hij daadwerkelijk aan de slag kan in Schotland.

'We zitten bij een club die prijzen wil winnen. Dat had ik als speler en dat is ook mijn karakter als coach', zei Van Bronckhorst eerder op de zondag op de clubwebsite. De League Cup behoort daarbij niet meer tot de mogelijke prijzen voor de Nederlander in zijn debuutseizoen als Rangers-manager.

Want onder leiding van interim-coach David Callum beleefde Rangers zondag een dramatische start. Martin Boyle was met een hattrick in 38 minuten de beul voor The Gers en de held van Hibernian, de nummer zeven in de Schotse Premier League. De gedachten van Van Bronckhorst zullen mogelijk terug zijn gegaan naar zijn debuut als speler van Rangers in 1998, toen na een 3-0 achterstand Shelbourne met 5-3 werd verslagen.

Scott Arfield gaf in de veertigste minuut een eerste aanzet tot een vergelijkbare comeback. Maar het vervolg bleef uit voor Rangers, dat daardoor een finale tegen rivaal Celtic misloopt en Van Bronckhorst zo de kans op een League Cup dit seizoen ontnam.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.