'Rampzalig' Lazio hard aangepakt in Italiaanse media

Reacties

Lazio krijgt er na de beschamende 5-1 afstraffing tegen FC Midtjylland flink van langs in Italiaanse media. Topscorer Ciro Immobile is ook zelfkritisch.

'Rampzalig' Lazio hard aangepakt in Italiaanse media
© Pro Shots
FC Midtjylland
FC Midtjylland
5 - 1
Lazio
Lazio

Trainer Maurizio Sarri sprak direct na de wedstrijd in Denemarken al zijn woede uit. 'Ik eis een verklaring van mijn spelers, omdat ik heel veel arrogantie zag', sprak de Italiaan bij Sky Italia. Immobile was schuldbewust: 'Ik voel me genoodzaakt mijn excuses aan te bieden aan de supporters, die helemaal vanuit Rome zijn afgereisd.'

'We gaan de wedstrijd vrijdag helemaal terugkijken en proberen uit te vogelen wat er mis is gegaan, maar eigenlijk is het simpel: we zijn nooit het veld op gestapt. We hebben de wedstrijd vanaf het begin onderschat en daar betaal je de prijs voor. We wilden een stap vooruit zetten, maar in plaats daarvan hebben we tien stappen terug gezet', oordeelde Immobile.

De Italiaanse kranten zijn vrijdag logischerwijs kritisch op de wanprestatie van de Romeinen. 'Disastro Lazio', kopt La Gazzetta dello Sport op de voorpagina. 'Een rampzalig optreden. Lazio beleefde een nachtmerrie in Denemarken. Alles dat de club de laatste weken had opgebouwd, ook in de 4-2 zege op Feyenoord, was helemaal weg', concludeert het dagblad.

De rapportcijfers van La Gazzetta liegen er dan ook niet om. Van de zestien spelers die in actie kwamen namens Lazio in de MCH Arena, kregen er elf een onvoldoende, met de 4 van rechtsback Elseid Hysaj en centrumverdediger Mario Gila als dieptepunt.

Corriere dello Sport gaat zelfs nog verder: die krant beoordeelt in totaal tien spelers met een 4 en spreekt van een 'totale ineenstorting'. 'Deze uitslag is het resultaat van een onvergeeflijke houding, bij iedereen. Van de trainer, maar ook van de figuranten op het veld. Zelfs in de rust kon Lazio het niet repareren', beschrijft de krant.

Denemarken
In Denemarken is de stemming uiteraard opperbest. Ekstrabladet berekende hoelang het geleden was dat een Deense club met vier goals of meer verschil won van een club uit de vijf sterkste competities: op 3 December 1996 won Brøndby IF met 0-5 van Karlsruher. 'Maar voor Midtjylland was dit waarschijnlijk het grootste resultaat, ik weet dat de club de laatste jaren ook van Manchester United en Manchester City heeft gewonnen, maar 5-1 winnen in de groepsfase, dat is wel heel bijzonder', zei trainer Claus Steinlein achteraf.

'Het was ietwat onverwachts', lachte de Midtjylland-coach. 'Dit was niet echt wat ik voor me zag, toen ik opstond vanochtend. Het was echt onwerkelijk om deze wedstrijd te zien, we zaten gewoon langs de lijn en werden steeds trotser. Het was ook geweldig om te zien dat één van onze eigen jongens, Gustav Isaksen, zo'n hoofdrol speelde.'

Rapportcijfers Italiaanse media

Corriere dello Sport – Provedel 5 ; Hysaj 4, Gila 4, Romagnoli 4, Radu 4 (52′ Marusic 4); Vecino 4 (52′ Milinkovic-Savic 5), Cataldi 4 (68′ Marcos Antonio 5), Luis Alberto 5; Pedro 4 (52′ Cancellieri 5), Immobile 4 (77′ Romero 5), Felipe Anderson 4.

La Gazzetta dello Sport – Provedel 5,5; Hysaj 4, Gila 4, Romagnoli 5,5, Radu 4,5 (52′ Marusic 4,5); Vecino 5 (52′ Milinkovic-Savic 6), Cataldi 4,5 (68′ Marcos Antonio 5), Luis Alberto 5; Pedro 5,5 (52′ Cancellieri 5), Immobile 5 (77′ Romero 5,5), Felipe Anderson 4,5.

Tuttosport – Provedel 5,5; Hysaj 5, Gila 4,5, Romagnoli 5, Radu 5 (52’ Marusic 5); Vecino 5 (52’ Milinkovic 6),Cataldi 4,5 (24′ Marcos Antonio ng), Luis Alberto 5; Felipe Anderson 4,5, Immobile 5 (77’ Romero ng), Pedro 5 (52’ Cancellieri 5).
UEFA Europa League

Stand Groep F UEFA Europa League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Feyenoord
6
2
2
2
13-9
+4
8
2
FC Midtjylland
6
2
2
2
12-8
+4
8
3
Lazio
6
2
2
2
9-11
-2
8
4
Sturm Graz
6
2
2
2
4-10
-6
8
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Lazio
Meer over Lazio
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.