Sarri eist verklaring en dreigt na wanprestatie

Reacties

Lazio-trainer Maurizio Sarri zag zijn team na een sterk Europees begin keihard onderuitgaan, de Italiaan was vooral in de persconferentie achteraf fel.

Sarri eist verklaring en dreigt na wanprestatie
© Pro Shots
FC Midtjylland
FC Midtjylland
5 - 1
Lazio
Lazio

Feyenoord werd zeker in de eerste helft weggespeeld door Lazio, van die klasse was afgelopen donderdag niets te zien. Pas bij een 3-0 achterstand deed Lazio iets terug tegen FC Midtjylland, dat vervolgens nog tweemaal scoorde. 'Dit overkomt Lazio helaas nog weleens. We zijn er met ons hoofd niet bij en in Europa is dat nog erger. We hadden totaal geen nederigheid. We dachten dat we dit probleem hadden opgelost, maar met deze mentaliteit krijg je niets uit je benen', treurde Sarri na.

Bij Sky Italia liet Sarri weten dat hij na afloop van de wedstrijd helemaal niets heeft gezegd in de kleedkamer. 'Mijn spelers krijgen het nog wel te horen. Ik zal een verklaring van hen eisen, omdat ik heel veel arrogantie zag. We stonden allemaal stil en voetbalden in een laag tempo, alsof we op een 4-0 voorsprong stonden.'

Sarri hield zich voor de camera nog een beetje in, maar eenmaal achter de microfoon van het persmoment klonk er toch dreigende taal. 'Deze emotionele instortingen zijn hetzelfde als vorig seizoen. Het is moeilijk om te begrijpen, ik snap niet hoe je geen motivatie kan vinden. Ik moet een verklaring zoeken, misschien ben ik degene die als trainer een stap terug moet doen, of bepaalde spelers moeten vertrekken.'

Door alle uitslagen staat elk team op drie punten in Groep F, Feyenoord staat na de eclatante overwinning op Sturm Graz op de eerste plek.

UEFA Europa League

Stand Groepsfase Groep F UEFA Europa League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Feyenoord
6
2
2
2
13-9
+4
8
2
FC Midtjylland
6
2
2
2
12-8
+4
8
3
Lazio
6
2
2
2
9-11
-2
8
4
Sturm Graz
6
2
2
2
4-10
-6
8
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.